Klaus Iohannis, întâlnire importantă în SUA! Ce distincție a primit

Președintele Klaus Iohannis și-a început vizita în SUA, acolo unde a primit distincția Light Unto the Nations, oferită de Comitetul Americano-Iudeic, în semn de recunoaştere pentru impactul internaţional important în domeniul păcii, securităţii, democraţiei, promovării valorilor umane.

Klaus Iohannia a fost invitat de onoare în cadrul acestei reuniuni și a ținut un discurs emoționant: „Accept prestigiosul premiu Lumina Naţiunilor nu pentru mine, dar pentru ţara mea şi pentru poporul român. Credinţa lor în democraţie şi în statul de drept este recunoscută prin acest premiu. Aceste lucruri ne-au adus pe noi ca naţiune acolo unde suntem astăzi. Acest premiu special mă obligă să-mi asum un angajament suplimentar, să-mi folosesc toată puterea de preşedinte al României ca să promovez justiţia, democraţia, domnia legii pentru ţara mea, pentru regiune şi pentru glob. Lupta cu corupţia progresează bine, dar trebuie să continuăm. Mă angajez să o susţin cu şi mai multă intensitate şi hotărâre. Nu este nicio altă cale. Doamnelor şi domnilor, accept acest premiu ca o recunoaştere a ţării mele şi pentru parteneriatul strategic dinamic şi puternic cu Statele Unite. Ca să-l citez pe preşedintele Trump, dintr-o scrisoare pe care mi-a trimis-o în martie acest an: Sunt de deplin de acord că Statele Unite şi România se bucură de un parteneriat strategic vibrant şi puternic. Aştept să-l întâlnesc pe preşedintele Trump săptămâna aceasta şi să lucrăm împreună să facem acest parteneriat şi mai puternic, mai profund, mai amplu şi mai semnificativ pentru ambele naţiuni”, a declarat președintele Klaus Iohannis la ceremonia de înmânare a premiului.

Distincția „Lumina Națiunilor” („Light Unto the Nations”) a mai fost acordată în trecut unor lideri marcanţi, cum ar fi cancelarul german Angela Merkel, preşedintele Franţei Nicolas Sarkozy, preşedintele Statelor Unite ale Americii Bill Clinton, precum şi altor şefi de stat din Europa şi America Latină.

Klaus Iohannis se va întâlni astăzi cu directorul CIA, Mike Pompeo, iar vineri se va întâlni cu președintele SUA, Donald Trump.

Foto: Digi 24