LA PITEȘTI - soluții pentru absolvenţii care nu au unde să se angajeze!

În cursul zilei de ieri, Ecaterina Andronescu a fost prezentă la un eveniment educaţional-ştiinţific româno-japonez, având ca tema "Paralele ale învăţământului euro-asiatic".
Delegația japoneză a fost reprezentată de profesorii Masafumi Fukumori şi Masashi Kozama.
În sala de conferințe a CJ Argeș s-a discutat cea mai mare problemă a învăţământului românesc, livrarea de diplome și absolvenții fără serviciu.
Ecaterina Andronescu a spus despre iniţiativa sa de acum 5 ani, propusă pe vremea când era ministru al Educaţiei, că nu a fost înțeleasă.
“Una din caracteristicile momentului este, în opinia mea, numărul mare de absolvenţi de liceu care nu au promovat la examenul de Bacalaureat, între 400.000 şi 500.000, în acest moment, de care nu s-a ocupat nimeni, deci sunt nişte tineri care au fost abandonaţi, lăsaţi să se descurce singuri. Încercările de a-i aduce în învăţământul superior terţiar non-universitar au eşuat. Eu am încercat să fac acest lucru, chiar să încurajez universităţile private, în mod deosebit, să realizeze forme de învăţământ terţiar, non-universitar, destinate şcolilor postliceale cu care suntem mai obişinuiţi. Din păcate, iniţiativa mea din 2012 nu a fost înţeleasă sau eu nu am ştiut să o explic suficient de bine şi toată lumea a spus că se doreşte intrarea în învăţământul superior fără examenul de bacalaureat. Fără îndoială n-aveam cum nici să gândesc, nici să mă orientez spre o asemenea formulă”, a declarat Ecaterina Andronescu.
Una dintre soluțiile propuse de reprezentanții delegației japoneze ar fi antreprenoriatul practicat în şcoală, o idee ce ar putea fi implementată şi în liceele din Argeş.

CITEȘTE ȘI ... ACCIDENT ÎN PITEȘTI! Copil lovit de o mașină


Oaspeţii asiatici au avut o întâlnire şi cu oficiali ai CJ Argeş, reprezentanţi ai învăţământului preuniversitar şi ai Confederaţiei Patronatelor din Industrie, Servicii şi Comerţ şi invitaţi interesaţi de găsirea unei soluţii la lipsa de legătură între învăţământ şi practică.
La eveniment au fost prezenţi şi alţi doi parlamentari - senatorul Şerban Valeca şi deputatul Nicolae Velcea - care şi-au arătat susţinerea pentru dezvoltarea acestui parteneriat, atât în plan ştiinţific, cât şi cultural.

Sursa Adevarul.ro