Lapte praf pentru copilul tău!

Laptele sub forma de pulbere este obtinut prin evaporarea laptelui pana cand raman urme solide din lapte, care sunt condensate si prelucrate in continuare la temperaturi controlate. In timpul procesului de evaporare, se asigura ca substantele nutritive pe care laptele le are in stare cruda nu se pierd. Laptele praf, precum laptele crud, este o sursa buna de proteine, calciu, potasiu, fosfor si alte vitamine.


Laptele praf vine intr-o varietate de forme, cum ar fi lapte integral, unt, fara grasime si degresat. Este o sursa de vitamine si minerale precum magneziu, calciu, zinc, potasiu si fosfor. Laptele praf este produs prin extragerea apei si a grasimilor din laptele pasteurizat proaspat, conform fisei de informare a produselor alimentare. In timpul procesului de extractie a apei, substantele nutritive benefice precum aminoacizii sunt mentinute.

 


Beneficiile pentru sanatate pe care le puteti obtine din laptele praf:


Intarirea sistemului imunitar


Un pahar de lapte este o sursa bogata de proteine, in special cazeina si proteine din zer. Aceste proteine gasite in lapte sunt considerate „proteine complete”, ceea ce inseamna ca contin toti aminoacizii esentiali care vor permite corpului dvs. sa functioneze la capacitate maxima. Aminoacizii ajuta la cresterea si dezvoltarea corpului dumneavoastra, promoveaza repararea rapida a celulelor si regleaza functiile sistemului imunitar, avand o importanta substantiala in intarirea sistemului imunitar.

 


Proteine


Laptele lichid, din care provine laptele praf, contine zer, cazeina si alte proteine. Proteinele din zer includ imonoglobuline, proteaza-peptone, alfa-lactoglobulina, beta-lactoglobulina si fractii de albumine serice din sange. Praful de lapte contine aminoacizi, cum ar fi izoleucina, leucina, lizina, metionina, histidina, fenilalanina, valina, treonina si triptofanul, care sunt esentiale pentru o buna sanatate si promoveaza functiile generale ale corpului. In egala masura, studiile arata ca aminoacizii gasiti in proteinele laptelui praf sunt biodisponibili si digerabili.

 


Intarirea sistemului imunitar


O ceasca de lapte este o sursa bogata de proteine, in special cazeina si proteine din zer. Aceste proteine gasite in lapte sunt considerate „proteine complete”, ceea ce inseamna ca contin toti aminoacizii esentiali care vor permite corpului dvs. sa functioneze la capacitate maxima. Aminoacizii ajuta la cresterea si dezvoltarea corpului dumneavoastra, promoveaza repararea rapida a celulelor si regleaza functiile sistemului imunitar, avand o importanta substantiala in intarirea sistemului imunitar/

 


Intarirea musculaturii 


Proteina din zer, una dintre proteinele de calitate superioara din lapte, contine aminoacizi cu lant ramificat, care sunt de ajutor in construirea muschilor si furnizarea de energie suficienta in timpul exercitiilor fizice. Acest lucru scade sansele de pierdere a muschilor (sau atrofie musculara) cauzate de lipsa activitatii fizice si de pierderea musculara legata de varsta.
In ciuda faptului ca numeroase persoanelor opteaza pentru laptele praf, recomandarea medicilor pediatri este  sa optati pentru unul calitiv, in special daca este administrat bebelusilor.