Legislația permite firmelor să adopte săptămâna de lucru de patru zile!

Săptămâna de lucru de patru zile este permisă deja de legislația muncii din România.
Avocatnet.ro prezintă opinia unei avocate specializată în dreptul muncii.
”Repartizarea neuniformă a timpului de muncă face posibilă stabilirea unui program de lucru inegal (timp de lucru mai mic sau mai mare de opt ore/zi într-o săptămână de lucru de cinci zile) sau reglementarea așa-numitei săptămâni comprimate de lucru (de exemplu, timp de muncă zilnic de zece ore, într-o săptămână de lucru de patru zile, fără a depăși timpul normal de lucru de 40 de ore/săptămână). Așadar, reglementările legale curente în materia dreptului muncii permit stabilirea neuniformă a timpului de lucru, respectiv a unei săptămâni de lucru mai scurte (trei sau patru zile) și a unui timp de muncă zilnic mai mare de opt ore”, a lămurit Gabriela Dinu, avocat senior la Țuca Zbârcea & Asociații, subliniind că durata zilnică a programului de lucru trebuie să fie de maximum 12 ore.

CITEȘTE ȘI ... Pedepse mai dure pentru bărbații care își bat partenerele!

Cu alte cuvinte, dacă un angajator vrea să introducă pentru propriii salariați săptămâna de lucru de patru zile, acesta are deja acoperirea legală pentru a o face. În acest sens, trebuie respectată durata de muncă de 40 de ore pe săptămână, astfel că vorbim, practic, de zece ore pe zi pe durata a patru zile pe săptămână.

Pentru ca săptămâna de lucru de patru zile să fie pusă efectiv în practică de către un angajator, acesta din urmă trebuie s-o reglementeze contractual. Mai precis, reglementarea se face fie prin contractul colectiv de muncă aplicabil, fie prin regulamentul intern, plus că este necesară și menționarea în contractele individuale de muncă ale salariaților.

Atenție!
Cu acordul sau la cererea unui salariat, angajatorul său poate stabili un program de lucru individualizat, ce presupune o organizare flexibilă a timpului de muncă. Aici este vorba de împărțirea duratei zilnice a timpului de muncă în două perioade: „o perioadă fixă în care personalul se află simultan la locul de muncă și o perioadă variabilă, mobilă, în care salariatul își alege orele de sosire și de plecare, cu respectarea timpului de muncă zilnic”, potrivit Codului muncii.

Sursa:Avocatnet.ro