Leonardo DiCaprio: ARGEŞUL ESTE O ZONĂ AMENINŢATĂ DE DEFRIŞĂRILE ILEGALE!

Actorul american Leonardo DiCaprio a publicat joi, pe contul său de Instagram, o fotografie cu voluntari Greenpeace care adună gunoaie din pădurile din România, menţionând că bazinul râului Argeş este o zonă ameninţată de defrişările ilegale, iar Guvernul României trebuie să protejeze, din punct de vedere legal, pădurea.

„Voluntarii Greenpeace strâng gunoaie în pădurile din România, lângă lacul Vidraru, în bazinul hidrografic al râului Argeş - o zonă ameninţată de exploatarea forestieră ilegală şi distrugerea pădurii. Luna trecută, voluntari Greenpeace din 11 ţări (România, Austria, Germania, Belgia, Olanda, Ungaria, Croaţia, Finlanda, Slovacia, Slovenia şi Elveţia) au început să carteze una dintre cele mai bătrâne păduri din Europa, cu scopul de a sublinia necesitatea ca Guvernul României să o protejeze din punct de vedere legal”, a scris actorul.

Actorul american Leonardo DiCaprio, un susţinător înfocat al cauzelor ecologiste, militează de mulţi ani pentru protejarea planetei. În acest scop, actorul hollywoodian a înfiinţat Fundaţia Leoardo DiCaprio, în 1998, şi a produs documentarul ”The 11th Hour”, potrivit căruia lupta împotriva încălzirii globale reprezintă principala provocare cu care se confruntă omenirea în lupta de protejare a mediului înconjurător.

Sursa: News.ro