Leoni va sprijini persoanele afectate în urma tragicului accident

Firma din Bascov în curtea căreia s-a produs accidentul rutier, soldat cu decesul unei persoane și ranirea altor cinci, a anunțat joi că va acorda sprijin tuturor celor afectați de tragicul eveniment.

"Compania confirmă producerea unui accident din care au rezultat un salariat decedat și cinci răniți, toți având raporturi de muncă în firmă. Conducerea își exprimă profundul regret față de moartea și rănirea salariaților săi și transmite condoleanțe familiei îndurerate a salariatei decedate. În plus, firma va acorda sprijin familiilor afectate", se precizează într-un comunicat transmis de companie.

Trei dintre răniți sunt cetățeni români, iar ceilalți doi provin dintr-o altă fabrică din străinătate și se aflau temporar în Romania, la formare profesională. Viața celor cinci răniți nu este în pericol, ei aflându-se sub supraveghere medicală, conform aceleiași surse.

"Din datele existente, rezultă că un șofer a pierdut controlul asupra autovehiculului pe care îl conducea pe drumul din vecinătatea incintei firmei. Autovehiculul a părăsit carosabilul, a trecut prin gardul fabricii și a lovit cei șase salariați, care se aflau în pauză, în afara clădirii. Compania nu poate face nicio precizare legată de circumstanțele și cauzele care au generat pierderea controlului asupra autovehiculului", se mai menționează în comunicat.

"Conducătorul auto a afirmat că a venit să aducă ceva la societatea la care lucra, apoi a plecat la volanul autoturismului personal. Se pare că, pe fondul vitezei excesive, a pierdut controlul volanului și a pătruns într-un spațiu special amenajat pentru angajații aflați în pauză", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș.

Joi, mai multi angajati ai firmei Leoni au fost loviți de un autoturism care a pătrus într-un spațiu din curtea fabricii, accidentul solndându-se cu decesul unei persoane.

A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, pe numele șoferului.

Sursa agerpres.ro