Cum atragi mai mulți vizitatori online?

Ai un site de mai multă vreme, dar nicidecum nu reușești să-l faci atractiv pentru vizitatori? Unul dintre primii pași pe care ar trebui să-l faci pentru a-ți asigura succesul online este, pe de o parte, să te gândești să te ocupi de SEO, fie singur, fie angajând o agenție SEO, pe de altă parte însă, ar fi bine să te gândești dacă designul platformei tale este cel potrivit. Anume modul în care arată site-ul este elementul care te va scoate din mulțime și te va face unic. Unde mai pui că doar cu un design ca la carte poți arăta ca un profesionist în domeniu. 


Mai multe studii arată că utilizatorii au nevoie de doar două secunde pentru a decide dacă le place sau nu cum arată o anumită platformă. În concluzie, poți să plasezi pe site cel mai bun conținut, dacă oamenilor nu le place cum arată acesta - degeaba îți irosești timpul. Din păcate, arta web design-ului nu este simplă și nici nu există o cale sigură spre succes. Partea bună este că există totuși câteva reguli care, odată respectate, îți pot asigura vizibilitatea în mediul online.


În primul rând, mergi pe mâna unui design simplu. Site-urile de actualități online, sunt de regulă foarte accesate, iar ele atrag vizitatorii anume prin acest aspect - simplitate. Un design complicat îți poate determina cititorii să te părăsească mai repede decât credeai. 


Știi probabil că certificatele SSL garantează protecția identității unui site web şi permit utilizarea protocolului securizat, de aceea ar fi greșeală să pornești la drumul virtual fără un asemenea document. Mai ales că site-urile care folosesc SSL sunt sigure și pentru vizitatori, deoarece ele protejează schimbul de date și informațiile personale.

 

 

 

Un alt detaliu extrem de important pe un site este paleta de culori. De regulă, nuanțele sunt cele care ne inspiră anumite emoții, de aceea, înainte de alege o schemă coloristică pentru site-ul tău, ar fi bine să decizi care sunt emoțiile pe care intenționezi să le transmiți. Specialiștii în domeniu îți sugerează să nu folosești mai mult de trei culori. 


Cei care au o viziune romantică asupra mediului virtual, au senzația că este extrem de simplu să faci bani pe internet. Vei ajunge să câștigi bani din produsul pe care îl postezi pe platforma ta doar atunci când vei învăța să ai un limbaj pe înțelesul tuturor. Pe de altă parte, nu trebuie să uităm că internetul este un mediu tehnic, iar dacă vrei să fii cunoscut în mediul online, trebuie să te adaptezi acestui mediu și să înveți niște chestii tehnice.


Poate pare sofisticat, dar nu e chiar așa. Mai ales că acum există unelte online, articole, forumuri, baze de cunoștințe, tutoriale, videoclipuri, podcasturi, prezentări, altfel spus tot de ce ai nevoie ca să înveți să te descurci în acest mediu tehnic.
Un lucru e cert: nu ai nicio șansă să devii bun în ceva dacă nu te pricepi, dar nici nu vrei să înveți. Singura alternativă ar fi să apelezi la sfatul și acțiunile specialiștilor, dar cel mai probabil că vei putea face asta abia atunci când vei obține ceva profit din site-ul tău. 


Dacă nu vrei să ai o platformă online care să se transforme într-un eșec, ține minte că nu poți fi începător mereu. Trebuie să prinzi informațiile din zbor și să le adaptezi la nevoile și așteptările vizitatorilor tăi.
Un alt detaliu important este conștientizarea faptului că site-ul tău este mai multe despre vizitatorii tăi decât despre tine. Livrează-le informația de care au nevoie, iar ei, la rândul lor te vor răsplăti cu fidelitate.
Respectă-ți promisiunile! Dacă ai decis că ai un site de modă, nu ai cum să-i oferi celui care te vizitează informații despre piese auto.