Mai mulți bani pentru autostrada Pitești-Sibiu!

 Mai mulți bani pentru autostrada Pitești-Sibiu! Firmele Spea și Tecnic, autorii studiului de fezabilitate pentru autostradă, vor primi bani în plus pentru realizare

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) ar urma să plătească bani în plus pentru realizarea studiului de fezabilitate al autostrăzii Sibiu Pitești, potrivit declarațiilor făcute de către secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Marcel Boloș  pentru Dig24.ro. Sumele nu sunt însă mari.

Spea și Tecnic ar urma să beneficieze în plus de aproximativ trei milioane de euro pentru realizarea SF. O mică parte din suma menționată ar urma să provină din majorarea valorii contractului cu 10%, posibilitate prevăzută legal prin legislația achizițiilor publice. Aceasta ar însemna că de aici cele două firme vor primi 650.000 de euro, în condițiile în care valoarea contractului este de 6,5 milioane euro.

CNADNR nu se grăbeşte să stabilească traseul viitoarei autostrăzi. În afara celor două secţiuni, a fost stabilit un singur traseu, de doar 18 kilometri, între Văleni şi Curtea de Argeş. Pe această porţiune au fost realizate doar 15 din cele 300 de foraje necesare pentru cartografierea solului.

Încă nu se ştie pe unde va trece autostrada între Boiţa şi Văleni. Aşa că şefii din Transporturi nu mai speră ca studiul de fezabilitate pentru toţi cei aproape 120 de kilometri ai autostrăzii să fie gata mai devreme de primăvara anului viitor.

Asta înseamnă că toate termenele pentru proiectare şi începerea lucrărilor vor fi decalate. Iniţial, autorităţile estimau că şoferii vor putea circula pe autostrada Sibiu-Piteşti în 2021. 1,6 miliarde de euro ar putea costa această şosea de mare viteză.