MAI MULTE PODURI DIN ARGEȘ INTRĂ ÎN REPARAȚII!

MAI MULTE PODURI DIN ARGEȘ INTRĂ ÎN REPARAȚII!

În 2017, pe lângă lucrările obișnuite de întreținere a drumurilor naționale din Argeş, în bugetul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, fosta CNADNR) sunt prinse și alte lucrări de investiții, cele mai importante vizând reabilitarea a patru poduri care necesită imperios intervenția.

Astfel, îndată ce vremea va permite, vor începe lucrările la podul de la Topoloveni care este avariat de doi ani, la două poduri din Costești în zona Broșteni, precum şi la podul de la Poiana Lacului, distrus de inundaţii în urmă cu câţiva ani. Acesta din urmă este, de departe, cea mai urgentă lucrare, cu atât mai mult, cu cât podul provizoriu iese din garanție în vara acestui an. În mod normal, lucrările ar fi trebuit executate de Strabag, firma care a semnat contractul pentru tot drumul Piteşti-Drăgăşani, însă constructorul nu a pus nici măcar o lopată de ciment, deoarece nu a primit niciun leu.

Cu toate acestea, șeful SDN Pitești, Gheorghe Mihăiță, este sigur că în curând se va găsi o soluţie de rezolvare a problemei, anticipând organizarea unei noi licitații doar pentru reabilitarea podului, lucrare care a fost bugetată cu 10 miliarde de lei vechi. (A.M.)

sursa: saptamanalul ancheta