Mașini de lux îi ”vânează” pe vitezomani!

Un Porsche Carrera şi câteva zeci de Audi A4 şi BMW seria 3 sunt maşinile sport pe care le-au achiziţionat poliţiştii pentru a reuşi să îi prindă pe şoferii grăbiţi.

Georgian Drăgan, Poliţia Română: „Acestea sunt două dintre autospecialele de viteză ale Poliţiei Rutiere. Le întâlniţi în special pe Autostrada A2 şi cu ajutorul lor poliţiştii veghează la siguranţa rutieră pe drumul spre soare.”

Autostrada Soarelui e in mod special periculoasă. Şoseaua dreaptă îi tentează şi pe şoferii prudenţi să întreacă măsura. Tocmai de aceea e nevoie de autospeciale puternice pentru prinderea vizomanilor.

Georgian Drăgan:„ Avem un Porsche Carrera 911 cu o capacitate de 3600 de centimetri cubi şI dezvoltă până la 320 de cai putere. În partea dreaptă e un Audi A4, acesta are 3000 de centrimetri cubi şi 272 de cai putere.”

Ambele maşini pot merge cu 300 de kilometri pe oră.

Citiți și...VACANȚĂ cu 9 zile libere pentru români în 2018!

Georgian Drăgan: „Poliţia trebuie să ţină pasul cu noile autovehiculele existente în trafic, astfel că au fost achiziţionate autospeciale noi, de viteză, care dezvoltă puteri foarte mari pentru a-i putea prinde pe cei nu opresc la semnele poliţiştilor sau depăşesc limita de viteză legală.”

Autospecialele de viteză rulează toată vara, nu doar pe autostrada Soarelui, ci şi pe celelalte drumuri care duc spre destinaţii de vacanţă.

Sursa: digi24

Sursa foto: digi24