Speed Marathon s-a încheiat! 1300 de sancțiuni și peste 100 de permise, în 7 zile!

UPDATE, 8 aprilie:

Operațiunea Speed Marathon, cunoscută și sub denumirea „Slow Down Europe' (Încetinește, Europa!), s-a încheiat. În cele șapte zile, polițiștii rutieri au verificat aproape1500 de autovehicule și au aplicat peste 1300 de sanțiuni ca urmare a încălcării regimului legal de viteză. Peste 100 de conducători auto au fost înregistrați de aparatul RADAR cu mai mult de 50 de km/h peste limita legală de pe sectorul de drum, astfel că vor fi nevoiți să folosească alte mijloace de deplasare pentru 90 de zile.

Rezultatele sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât acțiunea a fost amplu mediatizată, iar șoferii au fost anunțați că Poliția Rutieră scoate pe șosele toate aparatele radar din dotare. Cu toate acestea, extrem de mulți șoferi au căzut în capcana vitezei, mulți alegându-se cu amenzi pentru depășirea vitezei sau chiar cu permisul suspendat.


”Vom fi la datorie în continuare, chiar dacă acțiunea la nivel european s-a încheiat, așa că vă recomandăm să creșteți atenția, nu doar în perioadele în care se anunță acțiuni ale polițiștilor rutieri, să adaptați viteza la condițiile meteo și rutiere, nu doar când vă așteptați să fiți înregistrați de RADAR, și să respectați regulile de circulație, care ne ajută pe toți, în calitatea de participanți la trafic, să ajungem cu bine la destinație.” au transmis polițiștii argeșeni.

UPDATE, 7 aprilie:

În această săptămână, polițiștii rutieri argeșeni au desfășurat pe raza județului activități specifice acțiunii ,,Slow Down Europe”, pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive. În cele 6 zile, polițiștii Serviciului Rutier Argeș și cei ai Biroului Rutier Pitești au aplicat, doar ca urmare a depășirii regimului legal de viteză, peste 650 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 150.000 de lei. 


34 de conducători auto își vor aminti mai mult decât ceilalți să respecte regimul de viteză, deoarece pentru 90 de zile vor fi nevoiți să folosească alte mijloace de deplasare, fiind înregistrați de aparatul RADAR cu mai mult de 50 km/h peste limita de viteză de pe sectorul respectiv de drum.
 

Activitatea europeană „Slow Down Europe”, în cadrul căreia se desfășoară un maraton de acțiune cu aparatele RADAR, a lăsat zeci de șoferi argeșeni fără permise. Astfel, de la începutul acțiunii au fost date 659 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 200.000 de lei. De asemenea, au fost reținute 58 de permise de conducere și retrase 20 de certificate de înmatriculare. 296 de sancțiuni au fost aplicate ca urmare a încălcării regimului legal de viteză, 41 dintre conducătorii auto depășind cu mai mult de 50 de km/h viteza legală pe sectorul de drum pe care au fost depistați.

CITEȘTE ȘI ... Razie în Argeș: De la ora 00:00, Poliția „vânează” vitezomanii

Potrivit polițiștilor, cea mai mare viteză de la începutul săptămânii a fost înregistrată de aparatul RADAR în după-amiaza zilei de 1 aprilie, pe DN 73E, când un tânăr de 23 de ani din Mioveni a fost depistat conducând o motocicletă cu 136 de km/h.

Acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, generate de viteza excesivă, vor continua până la finalul săptămânii.

CITEȘTE ȘI ... Lucrări pe DN7 și A1! Restricții de circulație