METEO! Când se încălzește vremea

Meteorologii anunță că în următoarele zile vremea va fi frumoasă și se va încălzi semnificativ, însă instabilitatea atmosferică va reveni în weekend, în majoritatea regiunilor.


JOI Vremea se va încălzi semnificativ față de ziua anterioară, astfel încât valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice acestei perioade din an. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade pe litoral si in depresiuni și 24 de grade in Banat si in Lunca Dunarii, iar cele minime, în general, între 4 și 14 grade. Ziua, cerul va fi variabil și doar izolat vor fi ploi de scurtă durată, la munte. Seara și mai ales noaptea vor fi înnorări temporare și se vor semnala averse și descărcări electrice în vest, in nord-vest și in centru, dar posibil, izolat, și în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

VINERI Vremea se vor înregistra valori în jurul celor climatologic specifice perioadei. Vor fi înnorări temporar accentuate și averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în jumătatea nordică a tarii și pe arii restrânse în restul zonelor. Izolat se vor cumula cantități de apă însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 de grade, iar cele minime între 7 și 15 grade. Dimineața și noaptea, pe spații mici vor fi condiții de ceață.

SÂMBĂTĂ Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere în majoritatea regiunilor. Temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în cea mai mare parte a țării. Ploile vor avea și caracter torențial, izolat se vor cumula cantități de apă însemnate și va cădea grindină. Temperaturile maxime, ușor mai ridicate comparativ cu ziua anterioară în sud și sud-est se vor încadra între 17 și 29 de grade, iar cele minime între 8 și 15 grade.