METEO! Ce ne așteaptă în această săptămână

Conform prognozei transmisă de ANM pentru săptămâna 8-14 mai, vremea se va răci brusc și se va încălzi în weekendul viitor.

Luni, valorile termice diurne vor fi mai scăzute. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 22 grade, iar minimele între 5 și 13 grade. Vor fi înnorări temporar accentuate și vor fi averse, însoțite de descărcări electrice în Muntenia, Transilvania, Moldova și Dobrogea.

Marți, temperatura va continua să scadă, în cea mai mare parte a țării vremea devenind mai rece decât în mod obișnuit. Maximele vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade, iar minimele între -1 și 11 grade. Pe parcursul zilei, cerul va avea înnorări și va ploua local în sudul și centrul țării și izolat în rest.

Și miercuri temperaturile se vor menține scăzute. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în timpul zilei și cu ploi slabe. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 19 grade, iar minimele vor fi între -2 și 8 grade.

Joi, vineri și sâmbătă, vremea se va încălzi semnificativ, iar la sfârșitul intervalului va deveni caldă pentru această perioadă. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jumătatea nordică a țării.