METEO! Ce ne așteaptă în următoarea perioadă

Vremea se anunță a fi călduroasă, până pe 19 august, în cea mai mare parte a țării. Meteorologii ANM anunță că vom avea temperaturi care vor ajunge în zonele sudice la 33 de grade.

Conform prognozei meteo ANM, probabilitatea de precipitații va fi mai redusă, dar sunt și zile în care va ploua.

Iată ce se va întâmpla cu vremea în fiecare regiune:

Vremea în Banat 

Vremea va fi călduroasă în orele amiezilor. Media regională a temperaturilor maxime diurne se va situa frecvent în jurul a 32 de grade, cu o ușoară tendință de scădere abia la sfârșitul perioadei, când se vor înregistra, în medie, 30 de grade.Valorile termice nocturne vor avea ușoare variații, dar se vor încadra, în general, între 17 și 19 grade. Probabilitatea pentru ploi la nivel local va crește după data de 14 august.

Vremea în Crișana
Regimul termic va caracteriza o vreme călduroasă în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, astfel încât media maximelor se va situa între 31 și 33 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra pe 9 și 10 august.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în prima zi a prognozei și, din nou, după data de 14 august. În celelalte zile, condițiile de ploaie vor fi reduse.

Vremea în Maramureș

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, astfel încât temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul a 31 de grade, cu cele mai ridicate valori pe 9 și 10 august.
Temperaturile minime vor fi de 15…16 grade, în medie.


Vremea în Muntenia
Vremea va fi călduroasă pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar cu deosebire după data de 13 august, când media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 33 de grade.

În rest, temperaturile maxime vor fi de aproximativ 31 de grade.Temperaturile vor marca o ușoară scădere până în jurul valorii de 15 grade pe 12 și 13 august, pentru ca ulterior să crească din nou, până spre finalul celei de a doua săptămâni de prognoză, spre valoarea de 18 grade.


Prognoza meteo în Transilvania
Pe tot parcursul intervalului de prognoză vremea va fi mai caldă decât în mod caracteristic acestei perioade în cea mai mare parte a regiunii. Prin urmare, media maximelor va fi de 29…30 de grade.

Temperaturile minime vor avea ușoare variații, dar se vor situa, în general, între 13 și 15 grade.

Prognoza meteo în Moldova

În prima zi a intervalului de prognoză se va înregistra o medie regională a maximelor de aproximativ 30 de grade, însă pe 7 august vremea se va răcori ușor și temperaturile diurne vor scădea spre o valoare medie de 27 de grade. Din 11 august și până la finalul intervalului, temperaturile se vor menține constant în jurul a 30…31 de grade, caracterizând o vreme călduroasă. Temperaturile minime se vor situa în jurul a 18 grade la începutul intervalului, apoi vor marca o scădere și între 8 și 14 grade vor fi de 15…16 grade, iar ulterior vor crește din nou spre 18 grade.


Prognoza meteo în Oltenia
Vremea va fi călduroasă între 13 și 19 august, când media temperaturilor diurne va fi 31…32 de grade. Minimele termice se vor situa între 15 și 18 grade, valorile cele mai ridicate fiind de așteptat între 6 și 10 august, precum și între 14 și 19 august. Probabilitatea pentru ploi slabe, pe arii restrânse, va fi mai ridicată după data de 14 august.

Vremea în perioada 6 – 19 august la mare

Vremea va fi călduroasă în intervalul 13 – 19 august, când temperaturile maxime se vor situa în jurul unei medii regionale de 30…31 de grade.
Minimele nocturne vor scădea ușor și treptat, de la 20…21 de grade la începutul intervalului spre 17…19 grade între 9 și 14 august, pentru ca ulterior, să crească din nou spre 21 de grade.


Vremea în perioada 6 – 19 august la munte
Temperatura aerului, atât cea diurnă cât și cea nocturnă, nu va avea variații semnificative de la o zi la alta pe întreg intervalul de prognoză. Media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar a celor minime va fi între 11 și 13 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 14 – 19 august.