METEO! Cum va fi vremea de 1 Mai

În această săptămână, vremea se menține călduroasă, însă la începutul lunii mai apar precitațiile și își fac simțită prezența temperaturile scăzute.

Vremea devine instabilă, cu scăderi importante ale temperatorilor, dar și cu precipiații consistente pe arii extinse, în special în zilele de 28 și 29 aprilie, conform ANM.


În Muntenia, între 24 și 28 aprilie, procesul de încălzire a vremii va fi semnificativ, media temperaturilor maxime urmând să ajungă la 23 de grade Celsius, iar cea a minimelor până la 7 — 8 grade. Între 29 aprilie și 1 mai, maximele vor scădea, însă, spre 17 — 18 grade. În perioada 2 — 7 mai, temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 18 și 21 de grade, valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, iar media temperaturilor minime va ajunge să atingă 9 — 10 grade, în timpul celor mai calde nopți. După data de 27 aprilie vor fi condiții de ploi, mai ales averse, aproape în fiecare zi, dar cele pe arii mai extinse și izolat importante cantitativ au probabilitatea mai mare de realizare pe 28 și 29 aprilie, când vor fi posibile și descărcări electrice.

Pentru cei care vor să meargă la munte de 1 mai, temperaturile maxime vor fi cuprinse, în medie, între 6 și 9 grade Celsius, urmând ca apoi să crească.

La mare, între 29 aprilie și 1 mai, temperaturile vor fi de cel mult 16 grade dar nu mai mici de 4 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în Dobrogea începând cu data de 29 aprilie, astfel încât în unele zile vor fi mai ales averse, în general slabe cantitativ, dar vor fi posibile și descărcările electrice.