METEO! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Meteorologii spun că vom avea o vreme caldă, în general, cu valori termice normale pentru această perioadă. În timp ce, precipitațiile sub formă de ploaie vor fi prezente la nivelul întregii țări, în special, la jumătatea acestei săptămâni, dar și la mijlocul celei de-a doua, reiese din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 3 - 16 aprilie 2017, publicată luni.

În Muntenia, temperaturile vor scădea, în prima săptămână de prognoză, față de cele înregistrate la debutul lunii aprilie și se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei din an, astfel că maximele vor fi cuprinse într-un ecart mediu de 13 — 18 grade, iar minimele între două și 7 grade. Începând cu data de 9 aprilie, vremea se va încălzi din nou, estimările indicând valori diurne de la 17 la 21 de grade și pe timpul nopților de la 5 la 9 grade, ca medie regională. Averse mai frecvente, în general moderate cantitativ, se vor semnala în intervalul 4 — 6 aprilie, cu o probabilitate mai mare în orele după-amiezelor, iar apariția ploilor nu este exclusă nici pentru perioada 13 — 14 aprilie. În schimb, prognoza relevă șanse foarte reduse de ploaie pentru zilele de sfârșit de săptămână.

Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Sursa Agerpres.ro