Meteo! După căldură, urmează ploile

Prognoza meteo anunţă însă schimbări de temperatură vineri, când revin ploile.
În noaptea de marţi spre miercuri, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în vest, sud-vest şi în centru, însă probabilitatea de apariţie a ploilor va fi redusă. Potrivit ANM, vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime vor fi de la 0...2 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali până la 13 grade în Dealurile de Vest. În zonele joase de relief vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea 11 aprilie în ţară
Miercuri, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, în cea mai mare parte a ţării. Cerul va avea înnorări, temporar mai accentuate în special după-amiaza şi seara, când la munte şi izolat în celelalte regiuni se vor semnala ploi de scurtă durată şi posibil descărcări electrice. Izolat vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 26 de grade, mai coborâte pe litoral, spre 12...13 grade, iar cele minime se vor situa între 4 şi 14 grade, cele mai scăzute fiind în estul Transilvaniei. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief în special din sud-estul teritoriului, pe spaţii mici vor fi condiţii de ceaţă.
Presiunea atmosferica nu va avea variaţii semnificative.

Cum va fi miercuri la munte
Cerul va avea înnorări, temporar mai accentuate după-amiaza şi seara, când se vor semnala ploi de scurtă durată şi posibil descărcări electrice, iar pe spaţii mici vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări asociate ploilor. Regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice acestei date din an.


Prognoza meteo pe 12 aprilie
Joi, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată. Maximele termice vor avea valori de la 13 grade pe litoral, până spre 26...27 de grade în vest, nord-vest şi centru, iar minimele se vor situa între 5 şi 16 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, în cursul zilei pe arii restrânse în zonele montane, iar noaptea, local în vest şi în sud-vest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor, iar în a doua parte a intervalului pe arii restrânse şi în regiunile sudice şi centrale. Dimineaţa şi noaptea, pe spaţii mici vor fi condiţii de ceaţă.
Presiunea atmosferica va creşte uşor.

Prognoza meteo pe 13 aprilie 2018
Vineri, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice diurne, deşi în scădere faţă de ziua anterioară îndeosebi în regiunile intracarpatice, vor continua să se situeze peste mediile multianuale ale datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice în sud-vestul, vestul şi centrul teritoriului precum şi la munte şi pe arii restrânse în rest, îndeosebi în nord-est. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări de scurtă durată în timpul averselor, iar pe parcursul zilei şi în regiunile sudice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade, iar cele minime se vor încadra între 5 şi 13 grade.