Mihaela va fi înmormântată astăzi!

Slujba de înmormântare va avea loc astăzi la Biserica din cartierul Prundu, acolo unde a fost depus trupul neînsuflețit zilele trecute. Zeci de rude, prieteni și colegi au venit în aceste zile să-și ia rămas bun de la Mihaela.

Durere greu de descris în rândul celor care i-au fost apropiaţi Mihaelei Costache. Fosta jurnalistă care lucra în prezent la Biblioteca Judeţeană a plecat astăzi dintre noi, la 39 de ani, răspusă de un cancer nemilos. A lăsat în urma ei un copil de 7 ani şi multă suferinţă. Zeci de mesaje de condoleanţe curg în valuri de aflarea veştii crunte.

Tragic este că Mihaela nu a ştiut nimic despre boală, descoperind-o abia când era foarte foarte târziu, în metastază. Cancerul nu a dat semne, iar tânăra femeie a dus afecţiunea pe picioare neştiind că o distruge pe dinauntru. A crezut că durerile pe care le mai avea periodic sunt de la problemele cu coloana. Lua tratament intens pentru aceasta, distrugânud-şi degeaba stomacul. În realitate, boala cea mai ascunsă a generaţiei noastre distrugea organismul tinerei femei. Când a fost pus diagnosticul era prea târziu: cancerul la ovare era în faza de metastaze.

Cazul trafic al Mihaelei ne arată o dată în plus cât de importante sunt analizele făcute la timp şi în mod corect în bătălia cu boala secolului, o boală asimtomatică, perfidă şi neiertătoare.

Pe ultima sută de metri din viaţa Mihaelei, un prieten a stat neclintit lângă femeia aflată în suferinţă şi internată în Spitalul Universitar Bucureşti. Apelurile disperate din ultimele zile privind colectarea de sânge pentru realizarea unei intervenţii chirugicale nu au mai fost de folos. Analizele de sânge erau atât de rele încât operaţia părea un vis frumos. Ipotetic, erau nişte şanse... Dar doar ipotetic. Adrian Coman şi-a văzut prietena stingându-se neputincioasă, biruită de un diagnostic odios: cancer ovarian. " A sperat până în ultima clipă că va exista o soluţie", ne-a povestit acesta.


 Dumnezeu să o odihească!