DEZNODĂMÂNT - trei militari morți! Argeșul intră în doliu!

UPDATE ORA 01.30

Ministrul Apărării și secretarul de stat care l-a însoțit, au mers la spitalul din Campulung, unde au anunțat ca cei 6 militari ajunși în această unitate pleaca în 15 minute spre Spitalul Militar București. Doi dintre ei vor pleca cu elicopterul, ceilalți cu ambulanțele. Cu această ocazie, Adrian Tutuianu confirmă că a mai fost descarcerat unul dintre cei doi militari prinși sub fiare. Mort. Nici pentru ultimul rămas sub cabina nu se așteaptă alt pronostic. Trei morți, un caz incredibil care îndurerează Argeșul și România!

UPDATE ORA 01.15

ISU Argeș, citat de televiziunile naţionale, anunţă ca cei trei militari incarceraţi au decedat. Aceştia sunt cei care se aflau in cabina camionului, in vreme ce militarii transportaţi in spatele autovehiculului au supravieţuit, ministrul Sănăţăţii anunţând că aceştia se află in stare stabilă, la spital. Aceste informaţii sunt confirmate şi de către şeful de la Serviciul de Ambulanţă Argeş, Marian Tiru.

Şeful ISU Argeş: „Camionul s-a prabuşit la o adâncime de 30 de metri, intr-o pantă cu inclinaţie de 75%. Este ancorat in corzi şi prins in pene.”

UPDATE ORA 00.55

DN 73 este complet blocat. Traficul este restricţionat.

Marian Hiru, şeful Ambulanţei Argeş, a declarat pentru MEDIAFAX, că sunt trei militari morţi în accidentul în care a fost implicat un camion care transporta 13 persoane.

UPDATE ORA 00.30

Ministrul Sănătăţii: „Pentru moment nu s-a declarat oficial decesul celor doi militari rămaşi sub camion. Starea lor este foarte gravă. Se intervine la faţa locului. Accesul este foarte greu”. Din cei 7 răniţi transportaţi la Câmpulung, 3 vor fi transferaţi la Spitalul Militar Central, iar în urmă cu puţin timp o altă victimă a ajuns la Spitalul Militar din Piteşti.

UPDATE ORA 00.10

Florian Bodog, ministrul Sănătăţii: „7 victime au ajuns la Câmpulung - 3 cu traumatisme craniene, restul cu traumatisme ale membrelor, dar toţi sunt stabili. Cei 2 pacienţi ajunşi la Braşov sunt bine, având leziuni ceva mai uşoare. Nu am informaţii dacă cele două persoane rămase în maşină sunt sau nu în viaţă.”

Pe de altă parte, surse din Argeş au declarat pentru News.ro că cei doi militari pe care pompierii încearcă să-i descarcereze ar fi la rândul lor decedaţi. Astfel, bilantul accidentului a ajuns - neoficial deocamdată - la 3 morti. Cei trei se aflau în cabina camionului în momentul în care acesta s-a rasturnat si au ramas prinsi sub motor. 

UPDATE ORA 24.00

Primul-ministru Mihai Tudose anunţă că unul dintre militarii prinşi sub cabina camionului a decedat. De asemenea, premierul s-a declarat nemulţumit de ritmul în care se derulează operaţiunea, lăsând de înţeles că vor exista repercusiuni: "Nu înţeleg de ce durează atâta! Dar lucrurile nu vor rămâne aşa!" - a spus primul ministru.

UPDATE ORA 23.30

Prefectul Emilian Dragnea ajunge acum la locul accidentului. Domnia sa ne-a declarat că, potrivit informaţiilor oficiale, sub camion se mai află 3 persoane, în vreme ce toate celelalte victime au fost preluate de ambulanţe. 2 militari au plecat spre Braşov, alţi 6 spre Câmpulung. Spitalul Câmpulung şi Spitalul Judeţean Argeş au fost mobilizate pentru primirea victimelor.

Camionul a fost stabilizat. Maşina făcea parte dintr-un convoi militar format din 4 autovehicule, dintre care un antemergător şi trei camioane. S-a prăbuşit într-o prăpastie aflată în zona Valea Urdii, din Dâmbovicioara. Accidentul a avut loc, conform ministrului de Interne, Carmen Dan, la ora 21.37, iar planul roşu a fost activat la 21.40. Acelaşi ministru a anunţat pe televiziunile naţionale că accidentul s-a produs după ce camionul respectiv a rămas fără frâne.

SITUAŢIA ESTE ÎNTR-O CONTINUĂ DINAMICĂ. REVENIM CU AMĂNUNTE!

UPDATE ORA 23.20

Contactat de Sursata.ro, ministrul Apărării Adrian Ţuţuianu a declarat: "Împreună cu dl secretar de stat Mircea Duşa am plecat spre locul accidentului. La nivelul Ministerului Apărării s-a declanşat deja un plan de măsuri care presupune comisie de anchetă şi sesizarea Parchetului Militar. De asemenea, suntem în contact permanent cu autorităţile şi instituţiile implicate, până la soluţionarea acestei situaţii de criză". Ministrul a  confirmat că este vorba despre Batalionul 30 Vânători de Munte Dragoslavele, Garnizoana Câmpulung.

De asemenea, Raed Arafat declară că există riscul ca acea maşina în care se aflau militarii să se prăbuşească şi mai mult, deşi operaţiunile de descarcerare nu s-au finalizat.Sunt în legătură cu colegii de la faţa locului. S-au trimis mai multe echipaje, intervenţia va fi dificilă pentru cei încarceraţi. Există riscul ca acel camion să cadă şi mai mult, la 100 de metri, pentru că este în versant. Sunt persoane care au ieşit pe picioarele lor. Nu putem interveni cu elicoptere, fiind zonă montană. Va fi o operaţiune de descarcerare dificilă”, a declarat Raed Arafat pentru Antena3.

UPDATE ORA 23.15

Conform surselor media naționale, Ministrul Apararii este in drum spre Dambovicioara.

Cercetarea accidentului va fi realizata de Institututul National de Criminalistica. Fara ca cineva sa poata confirma la acest moment cu raspundere datele, numarul persoanelor despre care se spune ca au decedat a crescut, neoficial, la 8. 

Vezi comunicatul transmis de MAPN:

„Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulație astăzi, 29 iunie, în jurul orei 21.55, în apropiere de localitatea Valea Urdei, județul Argeș.

Autocamionul, care era ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare, care se deplasau dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului.

Din informațiile primite până acum, trei militari aflați în cabina autocamionului au rămas încarcerați, echipele de intervenție fac eforturi pentru eliberarea lor.
Ceilalți zece militari, care se aflau în spatele camionului, au fost evacuați și le se acordă îngrijiri la fața locului, urmând a fi transportați de urgență la cele mai apropiate spitale.

Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, secretarul de stat Mircea Dușa și generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General se află în deplasare către locul accidentului.

Conform procedurilor legale, a fost sesizat, Parchetul Militar. Din ordinul șefului Statului Major General, a fost instituită o comisie de cercetare administrativă care va investiga circumstanțele producerii incidentului.”

UPDATE ORA 22:30

La locul accidentului este o mobilizare generală de forțe. Încercările presei de a lua informații sunt extrem de dificile la acest moment.

Revenim cu amănunte!

Contactat de redactorii SursaTa, primarul comunei Damovicioara, Dumitru Secareanu,  a declarat ca situația este destul de grava, trei militari aflându-se în aceste momente sub camion. Este posibil ca aceștia să fie morti. Primarul, care se afla la fata locului, a spus ca în camion se aflau în jur de 17 militari, însă numărul lor nu este sigur. Ceilalți raniti au fost preluati de ambulante.

UPDATE Ora 22:00

IGSU a informat că au fost alertate noua echipaje medicale SMURD și șase SAJ. De asemenea, intervin trei autospeciale de stingere cu modul de descarcerare și fum.

 Cu puțin timp în urmă, un camion plin cu militari a căzut într-o râpă, în Dambovicioara. Mai multe persoane sunt incarcerate. Planul roșu a fost activat. 

Mai multe echipaje de poliție și ambulanta se îndreaptă la fața locului. 

Revenim.