Ministerul Educaţiei îi cheamă pe adulţi din nou la şcoală

Părinţii ar trebui să înveţe să fie părinţi. Mai ales atunci când au copii la şcoală. Este părerea experţilor din Ministerul Educaţiei, care îi cheamă pe adulţi înapoi la şcoală. Vor să îi înveţe cum să se poarte cu cei mici. Iniţiativa e sprijinită de UNICEF.

Strategia Naţională de Educaţie Parentală pusă în dezbatere acum câteva luni de Ministerul Educaţiei a fost respinsă după revolta părinţilor. Asta pentru că actul îi obliga să treacă pe la şcoală două ore în fiecare săptămână.  De asemenea, familia nu era definită tradiţional, ci ca o "constelaţie de idei şi terminologii". 

Organizaţiile neguvernamentale spun că părinţii din România au nevoie de aceste lecţii. Nu trebuie să fie obligatorii, ar putea fi realizate sub forma unor seminarii cu educatori parentali. Sunt în jur de 800 în acest moment în ţară, formaţi de UNICEF. 

Cei care au urmat deja proiectul pilot pentru părinţi spun că beneficiile au fost vizibile. Relaţiile dintre părinte şi copil, dar şi între profesor şi părinţi s-au îmbunătăţit, iar absenteismul şcolar a scăzut cu 61% în şcolile respective.

Sursa: observator.tv