Ministrul comunicațiilor: ”Populația generală a României este analfabetă digital”

Într-o conferință de presă, Augustin Jianu, ministrul Comunicațiilor a declarat că populațiagenerală a României este analfabetă digital, deși deținem cele mai mari viteze broadband de acces la internet din Europa.
"Deși știm foarte bine că avem printre cele mai mari viteze broadband de acces la internet din Europa și poate chiar din lume, stăm cu siguranță mai bine decât americanii, gradul de penetrare este foarte mic. Deși avem foarte mulți experți buni în IT și comunicații, numărul lor este destul de mic, raportat la populația generală. Populația generală a României este în momentul de față analfabetă digital. Ca să putem adopta transformarea trebuie să facem această alfabetizare", a spus Jianu.

Pentru rezolvarea acestei probleme identificate, ministrul Comunicațiilor a ajuns la concluzia că alfabetizarea digitală trebuie făcută în primul rând la nivelul profesorilor și la nivelul părinților.

"Dacă ratăm această a patra revoluție industrială, ne va fi foarte greu să evoluăm ca țară și să atingem obiectivele pe care ni le dorim. Alfabetizarea digitală trebuie făcută în primul rând la nivelul profesorilor și la nivelul părinților. Acolo, gradul de înțelegere a transformărilor digitale, magnitudinii acestor transformări este cel mai scăzut. Copiii sunt nativi, ei nu au neapărat nevoie să înțeleagă. Ei se nasc cu asta, ei știu asta, dar ei, la 2-3 ani, au tableta în mână și se descurcă cu această unealtă cum ne descurcăm noi cu bățul în nisip", a explicat ministrul Comunicațiilor.

În acest sens, Ministerul Comunicațiilor a gândit un proiect prin care se va face pre-training practic, prezentând o manieră mai eficientă și mai sigură de a folosi tehnologia. Proiectul este destinat copiilor dar profesorilor și părinților.