Ministrul Educaţiei elimină notele de la sport, muzică, desen şi religie

În ţara în care jumătate dintre copii au probleme cu greutatea şi un sfert dintre ei sunt obezi, ministrul Educaţiei vrea să elimine notele de la ora de educaţie fizică. La fel şi la muzică, desen şi religie. Profesorii îi cer Ecaterinei Andronescu să nu facă încă o schimbare pentru că aşa va reduce şi mai mult importanţa acestor materii. Iar rezultatul nu poate fi decât negativ, spun cadrele didactice. Elevii vor lipsi mai des de la ore.

Educaţia fizică, muzica, desenul şi religia ar putea să fie cele patru materii la care elevii nu vor mai fi evaluaţi cu note de la 1 la 10. Propunerea Ministrului Educaţiei aduce în locul notelor, calificative. 

 

CITEȘTE ȘI ... A fost lansată Aplicația 112


Ministrul Educaţiei consideră că notarea elevilor la sport, desen, muzică şi religie îi stresează pe elevi

Profesorii şi inspectorii de specialitate cer Ministerului Educaţiei să se răzgândească. Propunerea nu va fi deloc în beneficiul copiilor, spun aceştia. Şi aşa procentul celor care lipsesc de la ora de educaţie fizică este în creştere.

Ecaterina Andronescu spune că momentan este o propunere pentru noua lege a educaţiei. Notarea de acum îi stresează inutil pe elevi, consideră ministrul.
Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei: Importanţa unei discipline rezidă din ce poate să facă ea pentru cel şcolit. Depinde de cât este profesorul de determinat să îi convingă şi să le stârnească dorinţa de a face mişcare.


Sursa: observator.tv