Ministrul Sănătății despre cazul elevului din Pitești cu ADHD: „Lipsa psihologului dintr-o şcoală e o problemă gravă”

Ministrul Sănătății despre cazul elevului din Pitești cu ADHD: „Lipsa psihologului dintr-o şcoală e o problemă gravă”. Colegii elevului au protestat pentru ca acesta să fie exclus.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a declarat în cadrul emisiunii „În faţa ta” difuzată pe postul TV Digi 24, făcând referire la cazul elevului de la Școala 16 "I.L. Caragiale" din Pitești cu ADHD (tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenţie), că în România școlile ar avea nevoie de psihologi specializați, însă din multe școli lipsesc până și cabinetele medicale: „Cazul de la Piteşti cred că e o problemă care ţine de mulţi factori, ţine de familie, de posibilitatea noastră ca societate de a ne îngriji de copiii care au o problemă sau alta. Şcoala este bineînţeles la fel ca spitalul - o oglindă a societăţii. Medicina şcolară este una din provocările sistemului sanitar. Lipsa psihologului dintr-o şcoală e o problemă gravă şi aş pune-o în acelaşi registru cu lipsa psihologului din multe alte instituţii”, a declarat Vlad Voiculescu.

CITEȘTE ȘI ... VIDEO! ELEVII DE LA O ȘCOALĂ DIN PITEȘTI PROTESTEAZĂ!


Reamintim că mai mulți colegi ai elevului de la Școala 16 din Pitești, au protestat în această săptămână și au refuzat să intre la cursuri, afișând pancarde prin care doreau ca elevul respectiv, colegul lor de clasă, să fie exclus. Copiii susțineau că elevul „problemă” îi jignește, îi amenință cu moartea atât pe ei, cât și pe profesori.