Minori reținuți pentru trafic internațional de droguri

Doi minori, în vârstă de 15 ani, respectiv 16 ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc. Conform anchetei, în perioada ianuarie 2019 și până în prezent, inculpații au introdus în țară, au achiziționat și au comercializat în licee de pe raza județului Vâlcea, droguri de mare risc.

CITEȘTE ȘI ... (video șoc) Popă din Cotmeana: ”Căca...-m-aș pe capul lui Iohannis”

”În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că, la sfârșitul lunii ianuarie 2019, inculpatul R.D.S. (16 ani) a introdus, fără drept, din Olanda în România,  cantitatea de 100 de comprimate de ecstasy. De asemenea, s-a reținut faptul că, în cursul lunii martie 2019, în continuarea activității infracționale, inculpatul R.D.S. a introdus fără drept din Germania în România cantitatea de 41 de comprimate de ecstasy. În acest sens, l-a cooptat pe inculpatul D.C.A. (15 ani), care urmărea  același scop, în sensul traficării drogurilor, la achiziționarea cărora au folosit bitcoin procurați de inculpatul D.C.A.”, se arată în comunicatul DIICOT.

Miercuri, procurorii DIICOT Vâlcea, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate  Vâlcea, au organizat o acțiune de prindere în flagrant, în urma căreia inculpatul D.C.A. (15 ani)a fost depistat având asupra sa pachetul cu cele 41 de comprimate de ecstasy. Au fost ridicate laptopuri, telefoane mobile, dar și alte bunuri folosite în activitatea infracțională.

Ieri, băiatul de 16 ani a fost dus la Tribunalul Vâlcea cu propunere de arestare preventivă. Băiatul de 15 ani a primit arest la domiciliu.

Foto DIICOT Vâlcea