MOBILIZARE TOTALĂ a județului pentru Campionatul Mondial de Caiac-Canoe

Eveniment mondial la Budeasa şi dislocare uriașă de forțe, cu implicarea Federației Române de Kaiac Canoe, care organizează la Baza Nautică Budeasa Campionatul Mondial de Kaiac-Canoe pentru juniori. Delegații care vor însoți sportivii participanţi la competiția de nivel mondial, ce totalizează nu mai puţin de 1.600 de oameni din întreaga lume, vor veni în Argeș pentru câteva zile. Încă de la începutul lunii martie s-a dat startul pregătirilor, iar președintele Federației Române de Kaiac Canoe a venit în mai multe rânduri în Argeș, bucurându-se de sprijinul autorităţilor locale, ori de câte ori l-a solicitat. De la asigurarea serviciilor de cazare şi transport până la măsuri de siguranță și protecție a sportivilor, de la lucrări de amenajare a lacului, până la asfaltări ale drumurilor aflate pe traseul spre locul competiţiei - totul a fost stabilit în cele mai mici amănunte.

Specialiștii de la Ape draghează lacul

Pentru a oferi posibilitatea desfășurării unui eveniment de o asemenea amploare în condiţii foarte bune, reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Argeș-Vedea au luat și ei primele măsuri. În urma unei analize făcute împreună cu specialiștii în logistică din cadrul Federației Române de Kaiac Canoe, în perioada următoare va fi adusă o dragă, care va curăţa albia. Această operațiune este foarte importantă pentru a asigura competitorilor o întoarcere a ambarcațiunilor în siguranță.

Se lărgesc două curbe să poată intra autocarele

Reprezentanții Consiliului Județean au solicitat primarilor din comunele Bascov și Budeasa, dar și specialiștilor din cadrul Regiei de Drumuri, sprijinul pentru a lărgi două curbe situate pe traseele spre baza nautică: una în Budeasa, pe drumul dinspre Mărăcineni, traseu pe care vor sosi sportivii cazați în Mioveni, iar cea de-a doua în Bascov, dinspre DC 219 A Bascov-Budeasa spre tribună și Hotelul Star. Lucrările vor fi demarate în cel mai scurt timp - au dat asigurări reprezentanții Consiliului Județean Argeș. Mai mult, aceștia, prin intermediul primarilor Gheorghe Stancu și Mihai Rachieru, au discutat deja cu proprietarii privați care au terenuri în zona cu pricina.

Hotelurile din Pitești și Mioveni - rezervate pentru delegați

Pentru mult așteptatul eveniment au fost deja pregătite și angajamentele cu agenții economici din domeniul hotelier. Astfel că pentru perioada competiţiei s-a stabilit ca sportivii să fie cazați la hoteluri din Pitești și Mioveni.

Publitrans va asigura transportul

Primarul Piteștiului, Cornel Ionică, a purtat deja discuții cu președintele FRKC, Ioan Bârlodeanu, care a cerut sprijin pentru transportul delegațiilor către Baza Nautică. La rândul său, președintele Consiliului Județean, Dan Manu, a solicitat administrației locale o linie specială pe perioada celor trei zile pentru transportul piteștenilor care doresc să participe la eveniment: „Vom acorda tot sprijinul necesar în acest sens. De fiecare dată când ni l-au cerut, am achiesat și la fel vom face și acum. Deocamdată vom discuta posibilitatea asigurării transportului şi prețul cu reprezentanții Federației Române de Kaiac Canoe și căutăm soluții pentru liniile de transport”, ne-a declarat primarul Cornel Ionică.

Paza și ordinea - asigurate de Poliție, Jandarmerie, dar și alte instituții

Conform inspectorului-șef Ionel Ispir, Inspectoratul Județean de Poliție va disloca toate efectivele necesare pentru asigurarea pazei și ordinii publice. „Vom avea echipaje de la Serviciul Rutier în permanență, vom avea polițiști în zonă și în preajma unităților de cazare. Deja am stabilit anumite detalii cu reprezentanții Federației Române de Kaiac. De asemenea, am discutat la nivel de protocol cu colegii jandarmi, care și ei vor avea dislocați atâția oameni cât va fi nevoie”, ne-a declarat inspectorul-șef Ionel Ispir. În ceea ce privește măsurile sporite de securitate, acestea vor fi asigurate de serviciile speciale.

CFR va semnaliza corespunzător trecerea de cale ferată dintre Bascov şi Budeasa

Oficiali din cadrul CFR regionala Ploiești au primit de asemenea informări despre acest eveniment din partea Consiliului Județean Argeș, principala preocupare fiind legată de trecerea de cale ferată aflată la doi paşi de baza nautică. Reprezentanţii CFR au dat asigurări că trecerea de cale ferată va beneficia de semnalizare corespunzătoare și că vor avea loc lucrări de defrișare, pentru o cât mai bună vizibilitate a liniei de cale ferată, cunoscut fiind faptul că în această zonă au avut loc de-a lungul timpului accidente nefericite.

CJ va oferi un picnic șefilor delegațiilor din cele 160 de țări prezente la competiție

Președintele Dan Manu a văzut avantajele pe care judeţul nostru le poate obţine din acest eveniment, şi anume posibilitatea de a promova Argeşul şi valorile sale, implicându-se activ în organizarea campionatului mondial de kaiac-canoe. Astfel, Consiliul Judeţean va organiza o masă câmpenească la Muzeul Golești, unde vor fi prezentate șefilor de delegații toate produsele gastronomice autohtone. Mai mult, președintele CJ a discutat și cu reprezentanții Dacia pentru a pune la dispoziția șefilor de delegații 9 automobile Duster, un al zecelea automobil fiind prezent ca exponat la Muzeul Golești. „Este un eveniment foarte important și o ocazie excelentă pentru a le arăta vizitatorilor brandurile autohtone cu care ne mândrim” – a spus Dan Manu.

Preşedintele Federaţiei: „Bascovul – important centru european de kaiac-canoe”

Federaţia Română de Kaiac-Canoe şi-a mobilizat toate forţele pentru organizarea acestui eveniment, iar preşedintele federaţiei practic „s-a mutat” la Piteşti, fiind mai tot timpul prezent aici pentru a pune la punct toate detaliile. 100.000 de euro sunt banii pe care FRKC i-a investit în cele patru zile de concurs mondial, competiția din județul nostru fiind și televizată. „Vom organiza evenimente de acest gen până în anul 2021, deci Bascovul va deveni un centru european important pentru astfel de competiții din zona aceasta. Sigur că baza este pusă la punct în cele mai mici amănunte”, ne-a declarat preşedintele FRKC Ioan Bârlodeanu, care ne-a mai precizat că pentru paza și protecția sportivilor federaţia a încheiat mai multe contracte cu firme specializate din București.

Directorul Complexului Sportiv Naţional Bascov-Budeasa, fostul ministru Georgiu Gingăraș, alături de președintele FRKC au organizat totul până la cele mai mici detalii. Este cunoscut faptul că în urmă cu doi ani la Baza Nautică s-au făcut investiții majore, de la reabilitarea tribunelor până la reabilitarea sălii de sport, construirea unei noi săli de sport, reabilitarea hotelului, construirea și montarea unei tabele electronice. Cu alte cuvinte, baza sportivă este pregătită pentru găzduirea unei competiții la nivel mondial.

Sursa: Saptamanalul Ancheta