Bal aniversar: 10 ani de la înfiinţarea Legatului Piteşti - Eveniment cu o etichetă aparte!

Sâmbătă seara, într-un cadru select și în prezența a numeroși oaspeți de seamă, veniți din toată țara, Cavalerii Vinului (OEVE – Consulatul România, Legatul Pitești) s-au reunit pentru ediția aniversară a balului lor anual. Un eveniment cu o etichetă aparte, dedicat unei organizații selecte care, în ultimul deceniu, a reușit să reunească la nivelul țării noastre peste 400 de membri, iubitori ai vinului, dar și ai unor virtuți indispensabile calității de cavaler printre care lupta neîncetată cu boala, abandonul, dezrădăcinarea, foametea, nepăsarea, învinuirea, indiferența și necredința.

 


10 ani de la înfiinţarea Legatului Piteşti!

Legatul Pitești, condus de către omul de afaceri Marian Cazacu, a fost o gazdă excelentă pentru această ceremonie, evenimentul bucurându-se de prezenta ordinelor cavalerești din întreaga țară, dar și a liderilor organizației.

Evenimentul a debutat cu întâlnirea participanţilor în Piața Vasile Milea, fiind urmat de parada cu cai din centrul municipiului. Ceremonia de acreditare a noilor membri a avut loc la sediul Primăriei Piteşti, iar seara s-a încheiat cu o frumoasă petrecere.

Una peste alta, o seară de excepție pe care Piteștiul a găzduit-o și în cadrul căreia eforturile organizatorilor au dat roade și s-au materializat într-un adevărat bal de elită. Dincolo de sufletul Legatului Pitești, și anume Eques Marian Cazacu, s-au remarcat în munca de organizare și în susținerea evenimentului foarte multe personalități cunoscute, una dintre acestea fiind Larisa Vlăsceanu.


 

OEVE este o organizație internațională de drept privat, prezentă în 27 de ţări, care numără peste 5.000 de membri, personalități ale vieții culturale, economice și sociale europene.

Frăția își revendică tradiția din ordinele cavalerești medievale, în special din cea a Ordinului Sfântului Gheorghe de la 1273, respectiv 1308 si 1468, preluând de la acestea principiile de baza ale cavalerismului, respectiv cinstea, onoarea, demnitatea și morala creștină. Senatul cavaleresc, condus de doi consuli, reprezintă comitetul de conducere al întregii caste a cavalerilor și își are sediul în locul de înființare al Ordinului, în orașul liber Eisenstadt din Austria.