Fratică, amintiri din celula cu Mazare:

Radu Mazăre a revenit în România, după un an şi jumătate în Madagascar. Fostul primar al Constanţei a fost adus sub escortă, cu un avion care a aterizat în jurul orei 20:00 la Bucureşti. Radu Mazăre are de executat o pedeapsă de 9 ani de închisoare pentru corupţie.

Povestea extrădării nu a fost lipsită de răsturnări de situaţie, după ce săptămâna trecută apăruse informaţia că Mazăre ar fi evadat din mâinile oamenilor legii de pe insula africană. S-a dovedit însă că a fost doar un zvon, astfel că Mazăre a fost urcat în avionul de România. 
Revenirea în ţară a lui Radu Mazăre i-a trezit amintiri fostului edil de la Bradu, Florin Frătică, cei doi împărţind vreme de câteva luni bune una dintre celulele arestului de la „beciul domnesc”. În vreme ce Mazăre s-a ales ulterior cu condamnare definitivă şi aşteaptă şi alte sentinţe, Frătică a fost achitat în ambele speţe care l-au avut ca inculpat. Fostul primar al Constanţei nu a fost singurul coleg de celulă celebru al edilului argeşean, care de-a lungul celor 175 de zile de arest preventiv a mai împărţit camera de detenţie cu Marian Vanghelie, Darius Vâlcov sau Adriean Videanu.

 

 

 


„Era învățat cu măsurile dure și cu un regim militar”


Despre Radu Mazăre, omul de afaceri Florin Fratică îşi aminteşte: „El a făcut pe timpul lui Ceaușescu Academia Militară Navală din Constanța. Era oarecum obișnuit cu restricțiile. Era învățat cu măsurile dure și cu un regim militar. Nici atunci nu aveai voie să îți vezi familia sau să faci ce vrei, exact ca la pușcărie. Am devenit repede amici, pentru că era un om deschis și comunicativ. Eram acolo la necaz, nu la bucurie. Și cu Vanghelie la fel. Ba chiar soțiile noastre s-au împrietenit și vorbeau între ele ce să ne aducă de mâncare. Una prăjituri, alta fructe, alta carne... Radu Mazăre era un tip sportiv și cu ce aveam acolo făceam și sport câteva ore pe zi, un ganter două ne ajutau ca să treacă ziua mai repede. Îmi amintesc că mătușa lui avea o cofetărie și ne aducea prăjiturile care ne plăceau nouă mult. O dată pe zi fuma un trabuc și eu cinci pachete de țigări. În tot ceea ce făcea era un tip echilibrat și puternic. Sunt convins că așa va fi și de aici înainte”, ne-a declarat Florin Frătică. 

 

Sursa: saptamanalul ancheta