Donează o carte pentru copiii de la Spitalul “Marie Curie”! Peste 300 de cărți - strânse la Mioveni

Update

Joi, la Mioveni, in 2 ore, s-au strâns peste 300 de carti pentru cei mici care vor fi donate bibliotecii Spitalului Clinic de Urgență pentru copii „Maria Sklodowska Curie”- București. 

„Mulțumim oamenilor cu suflet mare pentru ca gestul lor vor alina suferința celor mici!”, ai transmis Alina Frătică, preşedinta filialei Argeş a Fundaţiei Solidaritatea Culturală pentru România ARS XXI și Argentin Culcuș.

Programul caravanei:

19 iulie între orele 16.00 – 18.00 la Piteşti , în parcarea hotelului Argeşul

22 iulie între orele 16.00 – 17.00 la Ştefăneşti, în faţa Primăriei oraşului Ştefăneşti

23 iulie între orele 16.00 – 17.00 la Bradu, în faţa Primăriei Bradu

 

 

O carte poate fi o evadare spre o lume a visului, a imaginaţiei ce îţi aduce emoţii şi trăiri captivante, ce îţi pot schimba starea de spirit. O carte poate fi o încântare pentru un copil închis între pereţii albi ai spitalului, timorat de injecţii şi tratamente, de diagnostice sumbre. La “Marie Curie” sunt mulţi copii ce îşi găsesc alinarea în paginile unei poveşti, însă rafturile bibliotecii spitalului sunt acum goale şi au nevoie de ajutor ca să se umple şi să anime din nou lumea lecturii. Fiecare dintre noi poate ajuta, cu cărţi  noi sau mai vechi, dar în stare bună sau cărţi de colorat. Pentru ca acestea să ajungă la destinatari, Alina Frătică, preşedinta filialei Argeş a Fundaţiei Solidaritatea Culturală pentru România ARS XXI, se implică pentru a strânge cărţile de la argeşeni, deplasându-se în oraşele din judeţ, iar ulterior, prin grija sa, acestea vor ajunge în mâinile micilor pacienţi de la Marie Curie, ce vă vor fi cu siguranţă recunoscători pentru micile escapade imaginare şi pentru că vor avea oportunitatea să mai uite, ocupându-şi timpul, de suferinţele bolii. Ca mamă, în primul rând, Alina Frătică a decis să facă acest gest, mai ales că nu este la prima acţiune umanitară, ea făcând acţiuni de caritate periodice, în special în preajma marilor sărbători, atât pentru copii, cât şi pentru bătrâni. Şi Argentina Culcuş sprijină această campanie de colectare a cărţilor. 

 

CITEȘTE ȘI ... Supărat că nu i-a răspuns iubita din străinătate - a vrut să se omoare!

 

Programul este următorul:

18 iulie între orele 16.00 – 18.00 la Mioveni, în faţa Primăriei oraşului Mioveni

19 iulie între orele 16.00 – 18.00 la Piteşti , în parcarea hotelului Argeşul

22 iulie între orele 16.00 – 17.00 la Ştefăneşti, în faţa Primăriei oraşului Ştefăneşti

23 iulie între orele 16.00 – 17.00 la Bradu, în faţa Primăriei Bradu

 

 

Dacă nu puteţi ajunge la caravană, aveţi la dispoziţie şi numerele de telefon ale celor două doamne care se implică activ în această acţiune şi care au disponibilitatea de a veni la dumneavoastră pentru a ridica cărţile.

Alina Frătică : 0734 484 653

Argentina Culcuş : 0732 136 950

Fundaţia Solidaritatea Culturală pentru România ARS XXI operează în mod discret, dar transparent, pe măsura mijloacelor sponsorilor, susţinătorilor şi membrilor ei, începând cu anul 1999, promovând multiple proiecte umanitare şi sociale.