Primarul Virgil Baciu - concediu la cel mai mare carnaval din lume

În vreme ce la noi vara este încă departe, destinaţiile exotice îi atrag ca un magnet pe argeşenii dornici de vacanţe extravagante. Primarul comunei Corbi, Virgil Baciu, a plecat pentru două săptămâni în Brazilia, pentru al doilea an consecutiv. Nu ca alţii, pentru afaceri obscure sau pentru achiziţii extravagante, ci pentru că în Brazilia edilul argeşean are nişte prieteni foarte apropiaţi.

 

Ca şi anul trecut, Virgil Baciu a luat la pas împreună cu soţia sa şi cu o mână de prieteni mai multe oraşe din Brazilia. După ce anul trecut primarul a vizitat Rio şi Sao Paulo, anul acesta printre destinaţiile de distracţie ale primarului de la Corbi s-a numărat şi unul dintre cele mai renumite carnavaluri din ţara sud-americană, Salvador de Bahia, ce durează de pe 28 februarie până pe 6 martie.

Carnavalul Salvador de Bahia este - după cum se laudă localnicii - „cea mai mare petrecere din lume”, mai mare chiar şi decât carnavalul de la Rio, şi asta pentru că în vreme ce mai celebrul eveniment durează doar două zile şi se desfăşoară pe 700 de metri de străzi, cel la care a participat şi Virgil Baciu se întinde pe parcursul unei săptămâni şi pe kilometri întregi de străzi. 

Sursa: saptamanalul ancheta