(video) Steagul României, oferit lui D. Trump de un piteștean

Petruţ Ghiţă, un tânăr de 23 de ani din Piteşti, este singurul român şi european care a absolvit în 2019 Academia Forţelor Aeriene din Statele Unite.

La ceremonia de absolvire, tânărul cadet i-a oferit preşedintelui Donald Trump un patch cu steagul României. 


„I-am strâns mâna preşedintelui Donald Trump, spunându-i că este o onoare pentru mine să îl întâlnesc. I-am mulţumit pentru şansa pe care o oferă studenţilor internaţionali de a trece printr-o academie ca aceasta. El m-a felicitat şi mi-a urat succes în continuare. L-am întrebat dacă pot să îi ofer un mic cadou şi după ce a acceptat, i-am întins un patch cu steagul României. Înainte să îl bage în buzunarul interior al sacoului, l-a arătat publicului. Nu am avut decât câteva secunde la dispoziţie”, a declarat Petruţ Ghiţă.

 

Ceremonia de absolvire a celor aproape 1.000 de cadeţi a avut loc pe Falcon Stadium în Colorado Springs, Colorado. Dintre cei 989 de absolvenţi ai promoţiei 2019, doar 10 au fost din afara Statelor Unite ale Americii, iar Petruţ a fost singurul european absolvent. Ceilalţi 9 absolvenţi internaţionali sunt din Kazahstan, Filipine, Rwanda, Singapore, Coreea de Sud, Sri Lanka, Taiwan, Thailand şi Tunisia.

 

Sursa: adevărul.ro