MONICA. ELEVĂ EXCEPȚIONALĂ A ARGEȘULUI: „Unde poate fi mai bine decât acasă, în ţara în care m-am născut şi am crescut?”

BURSA EDUCATIO! EI MERITĂ UN VIITOR AICI! CONTRIBUIE LA STUDIILE UNUI COPIL EXCEPȚIONAL AL ARGEȘULUI

Are un zâmbet molipsitor şi povesteşte cu plăcere despre pasiunile ei. Monica State este la un pas de examenul vieţii ei, fiind elevă în clasa a XII-a, profilul mate – info intensiv, la Colegiul Naţional „Alexandru Odobescu”. Încă de la 4 ani, în baza unui pact cu mama sa, a stabilit că va fi cea mai bună, aşa că, an de an, la şcoală, a muncit ca să fie premiantă. Ceea ce i-a şi reuşit, având medii peste 9,50 la un profil destul de greu. Îi plac materiile precise, ce pot fi și demonstrate, dar şi contrazise în scris, adică matematica, chimia şi fizica. Doreşte să rămână să studieze în ţară.

„Unde poate fi mai bine decât acasă, în ţara în care m-am născut şi am crescut, în ţara în care încă se mai poate face ceva? Niciodată să nu spui niciodată, aşa-i? Sper la un viitor mai bun pentru generaţia mea şi cele următoare, la un cămin primitor, o viaţă cât mai bună trăită aici, acasă, nu departe printre străini.”


Are pasiunile obişnuite ale oricărui adolescent, spune ea. Îi place să citească, fiind captivată de romanele poliţiste şi de cele romantice. De la 12 ani găteşte şi caută, constant, să descopere noi „secrete” ale artei culinare. În plus, se declară un fan al dulciurilor. Iar când vrea să îşi pună ordine în gânduri, face plimbări în aer liber.


Mărturiseşte că nu şi-a ales un model în viaţă, deoarece nu doreşte să ajungă o copie la indigo a originalului, însă a încercat să capteze, de la persoanele din jur, caracteristici pe care le-a considerat necesare pentru formarea sa ca om, în societate şi familie.


Pentru adolescenţi, Monica are următorul mesaj: „Nu totul se rezumă la note! De cele mai multe ori, aceste clasificări nu dezvăluie adevăratul potenţial al fiecăruia dintre voi. În final, experienţele lângă colegi şi prieteni sunt cele mai frumoase amintiri, însă sunt ca o rampă de pornire în viaţă. Aşadar, luptaţi pentru ceea ce vă doriţi! Învăţământul e baza, dar pasiunile vă definesc. Nu vă micşorati orizonturile visurilor, speraţi la ceva mai bun pentru voi şi cei din jurul vostru şi faceţi ca toate astea să devină realitate!”


„Dragi părinţi, vă iubiţi copiii cum nimeni alţii nu ar fi în stare, vreţi să le fiţi alături oricând. Totuşi, nu puteţi trece mereu peste această protecţie asfixiantă adresată lor. Lăsa-ţi-i să vadă, să exploreze, să caute întrebări şi răspunsuri, să fie curioşi! Nu le luaţi avântul către ceea ce îi defineşte, nu le frângeţi entuziasmul şi pasiunile! Cariera îţi oferă o viaţă, însă totul devine în zadar dacă te simţi constrâns şi nemulţumit de împrejurimi.” – este mesajul Monicăi pentru părinţi. 


Pentru a-și urma visurile, pentru a încuraja educația unei tinere de excepție și dorința ei de a construi în România,  Monicăi i s-a alăturat ca partener de drum Fundația „Lumină în Suflet”. ONG-ul argeșean a ales să asigure patronajul educațional pentru 15 tineri cu rezultate foarte bune la învățătură, acordându-le, cu adevărat din suflet, burse lunare de studiu. În acest fel, povara pusă pe umerii acestor copii care muncesc din greu să performeze se mai ușurează. În acest fel, încrederea lor în societatea și în comunitatea în care cresc și se instruiesc sporește. În acest fel, ei sunt azi modele de bună practică pentru o generație întreagă. 


Fundația „Lumină în Suflet” a dat startul cu 15 tineri. Alți colegi de-ai Monicăi, cu note la fel de impresionante, cu ambiții, talente și perspective uriașe au nevoie de parteneri pe drumul către valorificarea acestor medii de 9,00-10,00 în studii și în profesii care să întoarcă binele dinspre ei către comunitate. Viitori medici pediatri, viitori constructori, viitoare cadre militare, viitori artiști aduc soarele în cataloagele liceelor și ale colegiilor în care se perfecționează. Ei merită un viitor AICI!

CITEȘTE ȘI ... Veronica. Medii de 9,50 la „Zinca Golescu”, scrie deja primul său roman. Vrea să facă parte din viitoarea generație de ingineri


Vă invităm să vă alăturați lor în drumul anevoios pe care au ales să-l parcurgă studiind. Vă invităm să deveniți parte, sprijin și parteneri într-o campanie dedicată lor. Doar așa le putem construi un viitor AICI!


Donațiile pentru Bursa EDUCATIO se fac astfel:
Donații online pe site-ul www.fundatia-luminainsuflet.ro
Donații direct în contul RO85 BRDE 030S V988 4407 0300 deschis la BRD – GSG Pitești 
Firmele pot direcționa 20% din impozitul pe profit în baza unui contract de sponsorizare.

Date contact FUNDAȚIA „LUMINĂ ÎN SUFLET”:
Pitești, Calea Craiovei, nr. 92, bl. V1, et. D2, jud. Argeș
Tel/Fax: 0248/211911; Mobil: 0755.154.492
E-mail: fundatialuminainsuflet@yahoo.com
Web: www.fundatia-luminainsuflet.ro

 

Ne puteți urmări și pe Facebook