MORT DE BEAT LA VOLAN! Riscă pușcăria!

Un șofer, în vârstă de 57 de ani, din Pitești, s-a ales cu un dosar penal, după ce a fost prins, ieri, conducând beat criță. Bărbatul, I.I, conducea un autoturism pe raza comunei Moșoaia când a atras atenția polițiștilor rutieri, care au l-au oprit pentru un control de rutină.

În urma testării cu aparatul etilotest, a reieșit că bărbatul avea 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce înseamnă, de regulă, aproape dublu în sânge! Știindu-se cu musca pe căciulă, șoferul a refuzat recoltarea probelor biologice  în vederea stabilirii alcoolemiei, ceea ce i-a agravat situația juridică. Bărbatul inconștient s-a ales cu un dosar penal în urma faptei sale.

Atenţie, şoferi! Din ce în ce mai mulți merg la pușcărie pentru alcool la volan!
Un cetăţean care se urcă băut la volan comite cea mai gravă infracţiune din registrul rutier.
În ultimele luni,  se constată o creştere a numărului condamnărilor cu executare pentru comiterea infracţiunii prevăzute de noul cod penal la articolul 336, respectiv conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, după cum se poate observa la o simpă analiză a sentinenţelor emise de Judecătoria Piteşti în ultima lună. Pe anul în curs, judecătorii de la respectiva instanţă au dat 84 de hotărâri în dosare care au ca obiect art. 336. În luna mai, s-au emis patru sentinţe în care inculpaţii au fost condamnaţi la pedepse de până la 2 ani de închisoare cu executare. Până la acest moment, se mergea pe condamnarea la pedepse privative de libertate, însă cu suspendare. Având în vedere acest trend, cei care consumă alcool mai bine dau banii pe un taxi decât să plătească cu libertate pentru asemenea fapte. Ca să nu mai vorbim de faptul că un şofer beat este predispus să provoace accidente în trafic, majoritatea cu victime.