Nereguli în urma verificărilor medicilor de familie din Argeș! Copii nevaccinaţi și ...

DSP Argeș a verificat în această perioadă cabinetele medicilor de familie din județ.
Au fost controlați 19 din cei aproape 400 de medici de familie din Argeș, în procesul de verificare a modului în care se derulează campania de vaccinare antirujeolică începută în luna decembrie. Unul dintre ele a primit o amendă de 500 de lei, iar în alte 9 cabinete s-au dat avertismente şi s-au impus următoarele măsuri: raportarea corectă a restanţierilor pentru fiecare tip de vaccin şi raportarea o dată la două săptămâni pentru vaccinarea suplimentară împotriva rujeolei oreionului şi rubeolei care se efectuează la vârstă de 9 luni; recuperarea cât mai rapidă a copiilor nevaccinaţi pentru toate categoriile de vârstă.

Astfel, au fost scoase la iveală o mulțime de nereguli printre care raportarea în fals a numărului copiilor vaccinați, la o treime din aceste cabinete existând copii nevaccinaţi despre care nu se ştia nimic.Foile de observaţie nu conțineau refuzurile părinţilor, eventualele contraindicaţii sau dacă sunt sau nu plecaţi din țară. De asemenea, nu existau dovezi că ar fi fost informaţi părinţii cu privire la vaccinarea copiilor şi s-a constatat că medicii nu raportau situaţia reală a vaccinărilor către Direcția de Sănătate Publică (DSP).


În unul dintre cazuri, la un cabinet de medicină de familie din mediul rural s-a constatat că erau raportaţi mai mulţi copii vaccinaţi decât vaccinurile primite, drept pentru care medicul rerspectiv a fost amendat cu 500 lei.