Nicola Inquieto, nevasta şi socrul se bat cu clienţii pe banii firmei Daniela Construcţii

# Cei trei s-au înscris la masa credală în procedura de insolvenţă, alături de zeci de familii care şi-au dat economiile de-o viaţă pentru un apartament construit de italian.

Vineri, 24 august, a fost ultima zi în care clienţii şi partenerii firmei Daniela Construcţii s-au mai putut înscrie la masa credală, cu speranţa că doar doar vor mai recupera din banii pe care îi aveau de recuperat de la Nicola Inquieto. Cei mai mulţi sunt oameni de bună-credinţă, care au visat la o locuinţă într-unul din blocurile ridicate de italianul acuzat de legături cu Mafia.

Atraşi de oferta ceva mai bună decât cea a băncilor, mulţi dintre ei au ales să plătească apartamentele în rate la dezvoltator, adică la firma lui Inquieto. Fie că au plătit câteva mii de euro avans, fie mai aveau puţin şi terminau de achitat casele, oamenii nu au apucat să devină proprietari cu acte în regulă, deoarece italianul a fost arestat. Trezindu-se pe cap cu o pălărie prea mare, tânăra soţie a lui Nicola, Ioana (Petrescu) Inquieto, a băgat Daniela Construcţii în insolvenţă. În aceste condiţii, speranţele zecilor de familii care şi-au dat economiile de-o viaţă pentru o locuinţă nouă par să se spulbere, cu atât mai mult, cu cât toate bunurile firmei au fost puse sub sechestru la cererea procurorilor Antimafia. Dar, speranţa moare ultima, astfel că aproximativ 100 de persoane fizice sau familii au depus în termenul stabilit cereri pentru înscrierea la masa credală, alături de bănci, instituţii publice şi firme cu care Nicola Inquieto a avut relaţii de afaceri. Bieţii oameni trebuie să se bată pe activele firmei chiar cu cel care i-a adus în această situaţie şi cu familia acestuia, pentru că la masa credală s-au înscris atât Nicola Inquieto şi soţia sa, Ioana, cât şi tata-socru, a cărui firmă Total Distribution Group Argeş figurează pe lista creditorilor. În ceea ce-l priveşte pe Marian Petrescu, patronul TDG, gura târgului spune că, de dragul fiicei sale, ar fi pompat bani grei în afacerea ginerelui.

Lista celor care cer bani de la firma de construcţii a italianului acuzat că spală banii mafiei în afaceri imobiliare la Piteşti mai cuprinde instituţii publice (Finanţe, CNCIR, Apă Canal, Primăria Corbeni), bănci (OTP, Patria Bank şi Banca Transilvania) şi numeroase firme, principalul creditor fiind Imocredit IFN SA. Următoarea etapă a procedurii de insolvenţă este cea de verificare a declaraţiilor de creanţă, tabelul preliminar urmând să fie publicat pe 12 septembrie.