Noi proteste privind GRAȚIEREA, inclusiv în Pitești

UPDATE: În București și în alte peste 15 orașe din țară, dar și în diaspora, mii de persoane s-au adunat în piețe începând cu ora 17:00.

Protestele au început în București și în restul țării. Cel puțin o mie de persoane sunt la această oră în Piața Universității.

Manifestațiile au început și în celelalte orașe.

În Pitești, 50 de persoane s-au adunat la protest, deși săptămână trecută peste 150 au fost prezente în centrul orașului. Imnul României a fost cântat cu mândrie de piteșteni și cu pancarte în mâini i-au huiduit pe guvernanți: „Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi!; Corupţia ucide sistemul; Vrem program de guvernare, nu penali cu suspendare! ; Piteştiul cere fără graţiere! ; Să vină DNA să vă ia! ; Legea Graţierii e ruşinea ţării!, Vrem sistem de sănătate, nu hoţi în libertate! ; România, trezeşte-te!", au fost mesajele protestatarilor.

La ora 16:40, în Paris, câteva zeci de persoane protestează față de aceste ordonanțe. Ei au pancarte pe care scrie „Nu amnistiei și grațiere” și „Vrem dreptate. Nu uităm și nu iertăm”.

Astăzi sunt anunțate noi proteste pentru ordonanțele grațierii și modificării codurilor penale. Potrivit stiripesurse.ro, evenimentele au fost inițiate pe Facebook, iar până la această oră, peste 10.000 de oameni şi-au anunţat intenţia de a protesta, atât în Capitală, cât şi în Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Galaţi, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Satu Mare, Târgu Jiu, Alexandria, Turda şi Râmnicu Vâlcea. „Nu vrem demisia Guvernului, vrem să îşi respecte promisiunile pentru care a fost ales. Nu să propună legi aberante care sunt în avantajul unor persoane. Duminică ne strângem la Universitate, începând cu ora 17:00”, susțin organizatorii evenimentului din București.

Manifestanții vor merge atât la Guvern, Ministerul Justiției, CNA, cât și la sediul Avocatului Poporului.

Reamintim că mâine, Ministerul Justiției organizează o dezbatere publică cu privire la grațiere și modificarea legilor penale.