NOI SCUTIRI DE TAXE ȘI IMPOZITE! Vezi cine vor fi beneficiarii

NOI SCUTIRI DE TAXE ȘI IMPOZITE! Vezi cine vor fi beneficiarii. O nouă propunere de OUG privind plătirea taxelor și impozitelor!

Veste bună pentru veteranii de război, văduvele de război, persoanele persecutate din motive politice și cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri!
În cazul veterenilor și văduvelor de război, Ministerul a propus scutirea integrală de la plata impozitelor pentru clădirile și terenurile deținute în comun cu soții acestora, dar și pentru un mijloc de transport , la alegere.

CITEȘTE ȘI ... Loteria bonurilor: Verifică dacă ai câștigat!


Totodată, persoanele persecutate din motive politice și cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, vor beneficia de aceste scutiri pentru locuința de domiciliu, terenul aferent acesteia si pentru un mijloc de transport, la alegere: „Subliniez încă o dată că veteranii de război, văduvele de război, persoanele persecutate din motive politice, precum si cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri au beneficiat si până acum de scutiri de la plata taxelor si impozitelor pe clădiri/terenuri/un mijloc de transport. De la 1 ianuarie, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal, soțiilor și soților acestora nu li s-au mai acordat astfel de scutiri. Este și motivul pentru care venim acum cu propunerea de modificare a Codului Fiscal si le redăm drepturile pierdute soților și soțiilor persoanelor sus menționate”, a declarat Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.
Precizăm că proiectele de acte normative se află în dezbatere publică până la data adoptării de către Guvern.
Vezi aici detalii.