NOU! Acte de identitate electronice! Cardurile de sănătate vor dispărea

Potrivit unui proiect de lege pus în dezbatere publică de MAI, actele de identitate vor fi schimbate. Surpriza este una de proporții, având în vedere că acestea ar putea fi înlocuite cu unele electronice.

Mai mult decât atât, noile buletine pot fi eliberate și pentru copii, la cererea părinților, indiferent de vârstă. Actele de identitate vor conține: numele şi prenumele titularului, sexul, cetăţenia, data şi locul naşterii titularului, semnătura olografă a titularului, imaginea facială, C.N.P.-ul, adresa de domiciliu, cu excepţia semnăturii olografe a titularului; prenumele părinţilor titularului; precum şi datele biometrice ale titularului, constând în imaginea facială şi, după caz, amprentele a două degete.

Totodată, prin actul de identitate digital, cardul de sănătate nu va mai fi funcțional. Mai exact, „funcționalitatea” de card de sănătate va fi asigurată de certificatul digital emis de MAI, încris în cip, potrivit stiripesurse.ro. Astfel, atunci când titularul își eliberează o carte electronică de identitate, cardul național de sănătate își va înceta valabilitatea.