Șofer de ambulanță, băut la volan! Vezi declarația directorului SAJ Argeș

Un șofer de la Serviciul de Ambulanță Județean Argeș (SAJ), a fost prins băut la volan. Acesta a fost oprit de polițiști, în urmă cu o săptămână, pe strada Spitalului. Pus să sufle în etilotest, s-a constatat că șoferul în vârstă de 46 de ani din Pitești avea o alcoolemie de 0,54 mg/litru alcool pur în aerul expirat.  În Ambulanța care se întorcea de la un caz se afla doar echipajul medical, nu și un pacient. Polițiștii au întocmit pe numele șoferului dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Din momentul în care am aflat de această situație, am solicitat procesul verbal  și am declanșat o anchetă administrativă, una internă. 

Angajatul ambulanței se află în acest moment în concediu de odihnă. La finalul acestuia, nemaiavând permis de conducere nu își va mai putea desfășura activitatea profesională în instituție până la finalizarea anchetei penale. Astfel, soluția  ar putea fi la acel moment  suspendarea contractului individual de muncă sau chiar desfacerea definitivă a acestuia. Angajatul prins beat, așa cum arată proba cu etilotestul, are vechime în acest domeniu de peste douăzeci de ani. Cel puțin de când sunt la conducerea acestei instituții, nu a fost sesizată nicio abatere cu privire la comportamentul acestuia.” , a declarat pentru Sursa Ta, directorul SAJ Argeș, Marian Hiru.