Pasiunea unui tânăr argeșean s-a transformat în afacere!

Daniel Ionuț Rolea din comuna Poienarii de Muscel a transformat pasiunea sa pentru apicultură în afacere de succes.
Din adolescență l-a ajutat pe bunicul său cu stupina familiei, așadar, nostalgia vremurilor de altădată și dorința de a avea propria afacere l-au determinat sa înfiinteze, în anul 2013, o exploatație care cuprindea 30 de stupi.
S-a documentat despre ce presupune o afacere în apicultura, urmând și cursuri de formare profesionala în meseria de apicultor.

Romania deține o tradiție îndelungată în domeniul creșterii albinelor și realizării de produse apicole (miere, polen, laptisor de matca, propolis, ceara si venin de albine). În ultimii ani, UE a implementat programe și politici de sprijin destinate crescătorilor de albine.

CITEȘTE ȘI ... Îți dorești o carieră la ICN - FCN? Nu ratați oferta de studiu!

 

Daniel Ionuț Rolea a preluat afacerea bunicului său, ajungând să dețină 1.46 ha (pasune, gradina familiala si livada) și 180 de familii de albine.

Pentru ca avea deja cunostinte in domeniu, in noiembrie 2014 tanarul a decis sa acceseze o finantare nerambursalbila prin intermediul Masurii 112. Avand 14.27 UDE inregistrate si toate criteriile de selectie indeplinite, a obtinut finantarea nerambursabila maxima in domeniul lui de activitate: 40.000 de euro.

De asemenea, el a utilizat finantarea obtinuta si pentru dotarea fermei cu utilaje apicole care sa asigure executarea unor lucrari de intretinere si dezvoltare. Dotarea fermei cu utilaje apicole moderne a facut posibila efectuarea unor lucrari de calitate pe termen lung si a contribuit la reducerea costurilor produselor apicole si la cresterea competitivitatii pe piata.


Sursa: Ideideafaceri.manager.ro