Patru fetițe din Bradu premiate la un concurs național de gimnastică ritmică

Patru fetițe, din comuna Bradu, de doar 8 – 9 ani, au reușit să urce pe podium la concursul național ”Dansăm și Dăruim” Apollo București, desfășurat pe data de 9 aprilie. Cele patru gimnaste au obținut locul trei, în cadrul unei competiții foarte strânse la care s-au înscris 15 echipe din toată România.

Trupa Freedom Lights, formată din Alexia Zamfir, Teodora Ionete, Alexia Ciucă și Maria Octavian, este pregătită de către Cristina Elena Zgreabăn și de circa 4 luni exersează gimnastica ritmică, stilul Acro Dance în cadrul Bazei Sportive Bradu.

Pentru a se putea înscrie la concurs, primarul localității Bradu, Dănuț Stroe a venit în sprijinul sportivelor și le-a cumpărat echipamentul necesar, care a costat în jur de 250 lei de persoană. Drept mulțumire, fetele de la Freedom Lights i-au oferit, cu lacrimi în ochi, cupa primită ca premiu, cu o singură mare condiție: să o așeze în biroul său și să se laude la toți cei care îi trec pragul, cu munca lor.

Și trupa de dans Backstage Team, formată din 12 membri, 7 fete si 5 băieti, au obținut locul 5 în cadrul aceluiași concurs, la secțiunea dans. Aceștia sunt antrenați tot de Cristina Elena Zgreabăn, de circa 1 an.

Trupa este formată din: Badescu Alexia, Badea Oana, Achim Andreea, Popescu Andreea, Nicolae Evelina, Nicolae Miruna, Luca Daria, Martin Andrei, Oprea Ionut, Paun Alin, Lupu Florin, Paun Dorel.

Cu toții sunt din localitatea Bradu și își fac pregătirea la Baza Sportivă din comună. Ca și fetițele de la gimnastică, și băieții de la Backstage Team au beneficiat de echipament nou, oferit de primarul Dănuț Stroe. Andrei Martin, Ionuț Oprea, Alin Păun, Dorel Păun și Iulian Lupu sunt cei 5 dansatori care au intrat în concursul național.

Următoarea competiție la care se vor înscrie copiii de la gimnastică și dans din Bradu se va derula în luna iulie, la Năvodari. Pentru a îi susține în demersul lor, primarul Dănuț Stroe le-a promis că îi va sprijini în continuare și deja a cumpărat saltelele necesare pentru exercițiile la gimnastică.