PE EL ÎL VREM TOȚI! Și îl putem găsi împreună! Să demonstrăm să suntem o țară ca afară!

PE EL ÎL VREM TOȚI! Și îl putem găsi împreună! Să demonstrăm să suntem o țară ca afară!

Imaginea care îmi rămâne obsesiv în minte - din toate imaginile de azi-noapte - este cea a băiatului cu șapcă verde care s-a aruncat în fața agresorilor și a protejat cu corpul sau jandarmerița lovită cu pumnii și picioarele.
Băiatul ăla, cu privirea lui disperată și șapca lui verde, o să mă bântuie. Pentru că în el văd eu, de fapt, România frumoasă, în el văd curajul, văd mila, văd omenia, văd echilibrul, văd tot ce e mai bun în străfundul fiecăruia dintre noi.

Aseară, oamenii au protestat susținând că vor o țară ca afară.  Se spune că trebuie să ai grija ce îți dorești, pentru că – iată - șansa s-a ivit mai repede decât se aștepta fiecare dintre noi.
Astăzi chiar putem fi o țară ca afară.

O țară în care societatea civilă acționează activ pentru a sprijini legea, pentru a face dreptate comunității și victimelor, o țară în care oamenii se unesc pentru a înlătura un pericol.

Astazi, o comunitate imensă activă pe facebook poate demonstra că românii sunt în stare de lucruri mult mai profunde decât să scrie hastag #mu|e. Astăzi, această comunitate online își poate demonstra cu adevărat forța, dorința de a fi dreaptă și conștiința socială. 

Unul dintre monștri poate plăti chiar azi. Va veni vremea și pentru alții...  

Indiferent de ce parte a baricadei suntem, PE EL IL VREM TOTI!  Huliganul  suspectat că i-a furat arma în timp ce o lovea ca o bestie. Imaginea lui trebuie să devină virală.       

Vecinii îl știu, colegii de serviciu îl știu, fostele iubite îl știu, suporterii de bună credință îl știu, administratorul de bloc, sectoristul și vânzătoarea de la chiosc îl știu. Iar noi toți îl putem găsi. Pentru că el unește, de fapt, astăzi, două tabere animate de ură. PE EL IL VREM TOTI!

Pentru că el și cei asemenea lui au călcat în picioare o femeie în mijlocul Bucureștiului.  Pentru că s-au străduit ore în șir să distrugă speranța pentru câteva sute de mii de români. Pentru că și-au bătut joc de lege, de haina militară, de siguranța oamenilor din jur, de mii de kilometri străbătuți de români  muncitori și de bună credință, de valorile pe care fiecare dintre tabere le-a apărat aseară în piață.

Dacă vrem să fim o țară ca afară, putem începe prin a-l găsi împreună. Fiecare dintre noi și toți laolaltă. Vom merita să purtăm, abia apoi, cu omenie și mândrie, o șapcă verde.