Pensionarii piteșteni sunt ”foc și pară”! Au rămas fără frizer!

Redactorii de la Adevărul au prezentat zilele trecute un caz mai puțin întâlnit în presa argeșeană în ultimul timp.
Pensionarii din Pitești sunt foc și pară după ce au aflat că frizerul lor de suflet a fost concediat din singurul loc din oraș unde aceștia se puteau aranja gratis.
Este vorba despre sediul CAR Pitești, care de curând a rămas fără frizer, nea Jenică fiind dat afară.
„L-au uşuit pe nea Jenică fiindcă n-a împărţit ciubucul cu ei“

La sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Pitești, nea Jenică lucra pe un salariu de nimic din plăcere pentru meseria sa, pe care a profesat-o timp de 50 de ani.Fost frizer pe Strada Mare, nea Jenică îi tundea pe pensionarii din oraș gratis la sediul CAR Pitești.

CITEȘTE ȘI ... VIDEO! ACUM ÎN PITEȘTI! Șofer teribilist prins de polițiști

După ce s-a pensionat, a primt o ofertă de la CAR Piteşti. I-a sunat bine, findcă nu era chiar gata să se despartă de foarfecă şi pieptăn şi, mai ales, pentru că lui nea Jenică i-a fost mereu drag să stea de vorbă cu oamenii. Prea multă linişte nu-i pica bine şi-n plus un ban în plus la pensia lui mică, de 750 de lei şi-a zis el că nu-i strică. Aşa că a acceptat.

Salariu era mic, însă plăcerea practicării meseriei era enorm. Bacșișul reprezenta un venit în plus pentru el, unul bunicel chiar şi crede că tocmai ceea ce câştiga pe deasupra a fost, de fapt mărul discordiei.

„Cineva din conducere care, deşi a ieşit la pensie, n-a plecat acasă, a zis despre mine: <<Ăsta, cât a stat la noi, şi-a făcut casă... Mă şi stresau cu tot felul de chestii, ba că să nu-i mai tund pe toţi pensionarii, ci doar pe ăia care sunt membrii CAR... Odată mi-au zis chiar: << Pe ăia cu pensii mari să nu-i mai faci, să se tundă în centru>>. Mi-au sărit nervii: << da' ce să fac, acum', să le cer talonul? Asta-i bună!>>. Cinci ani de zile m-au pedepsit parcă şi m-au lăsat să stau în curent, în ochii tuturor. Nu mi-au făcut şi mie o gheretă, un paravan acolo, cum nu mi-au pus nici chiuvetă deşi îi rugasem de atâta timp. Până şi oglinda mi-am adus-o de-acasă. Mă dureau şalele de la atâta stat în curent. Nu mai rezistam acolo, că-mi stricam sănătatea. Aşa că am plecat eu!”, a declarat frizerul.

Mai supăraţi decât nea Jenică sunt doar pensionarii, care au rămas, acum, fără frizer.

„Este total greşit ce susţín dumnealor. Membrii noştri vor de toate, dar nu putem să le oferim tot ce vor”, a precizat Florica Fulger, unul dintre reprezentanţíi conducerii CAR Argeş. Cât despre sumele datorate şi încasate de Jenică Iriminescu, „totul e în acte, cu semnătura dumnealui. Din suma primită, dumnealui personal plătea utilităţile, de aici diminuarea sumei”, potrivit celor declarate de contabilul CAR Piteşti. Oficialii Casei spun că după rigorile legislaţiei actuale, CAR Piteşti nu mai poate oferi servicii de frizerie pentru că ar risca o amendă de la SANEPID.

Sursa Adevarul.ro