(video)Afacere de familie cu droguri! Tată, copii și un cetățean grec - reținuți!

UPDATE, ora 19:40

În urma audierilor, instanța a decis ca cei patru, tată, fiică, fiu și un cetățean grec, să rămână în arestul IPJ Argeș pentru 24 de ore.

În timpul flagrantului, tatăl și fiul se aflau în bar, local deținut de băiat, iar tânăra și cetățeanul grec erau în locuință. Atât barul, cât și locuința sunt în aceeași cladire. Toți patru au fost săltați, duși la audieri.
 

UPDATE, 21 iunie:

Ieri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Piteşti au organizat o acțiune de prindere în flagrant a doi suspecți care intenționau să  comercializeze cantitatea de aproximativ 3 kg de cannabis, în schimbul sumei de 17.000 de euro.

În aceeași zi,  au fost efectuate două percheziții domiciliare, fiind identificate și ridicate diferite cantități de cannabis, sumele de 2.800 euro și 1.500 lei, precum și instrumente folosite pentru porționarea drogurilor comercializate (cântar de precizie, aparat de vidat). Anchetatorii au ajuns la concluzia că, pe lângă cei doi suspecți prinși în flagrant, în activitatea de comercializare a drogurilor mai sunt implicate alte două persoane, una dintre acestea având cetățenia greacă.

”Aceştia au depistat în flagrant, pe raza municipiului Curtea de Argeș, trei persoane cu vârste între 21 şi 52 de ani, toţi din municipiul Curtea de Argeş și un cetățean grec de 46 de ani, care ofereau spre vânzare aproximativ 3 kg de cannabis, contra sumei de 14.000 de euro.

Pentru administrarea probatoriului, după depistarea în flagrant, au fost efectuate patru percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost descoperite două pachete cu aproximativ 15 g de substanță vegetală susceptibilă a fi cannabis, ustensile folosite la porționarea și ambalarea substanțelor halucinogene, precum și suma de aproximativ 2.800 de euro și 1500 de lei.”

Cei patru suspecți au fost aduși la sediul DIICOT Pitești pentru audieri.
 

Mai multe percheziții au avut loc, în această după-amiază, la traficanți de canabis din Curtea de Argeș. Vizate sunt trei persoane, un tată și cei doi copii ai săi (frate și soră). Se pare că oamenii aveau mai multe afaceri, printre care și un club de noapte. Potrivit surselor noastre, drogurile erau aduse din Austria, printr-un intermediar grec, fiind cumpărat canabis in valoare 17.000 euro.

Cei trei au fost ridicați și duși la poliție pentru audieri. Vor fi făcute percheziții și la locuințele suspecților.

Acțiunea este organizată de BCCOA, realizata  cu sprijinul serviciilor specializate din cadrul IGPR (DOS-BOS) si al Jandarmeriei.

 

Sursa foto: argesexpres.ro