ARGEȘEAN REȚINUT! De la apeluri false la 112, la FURTURI ȘI BĂTĂI

 

 

UPDATE

Petre Drăghici, unul dintre cei trei tineri care au fost reținuți ieri de către polițiștii argeșeni, a pus pe jar în urmă cu câteva săptămâni, întreaga comună Băbana. La acea dată, tânărul, în vârstă de 21 de ani, a sunat la 112 și a anunțat că pe raza comunei a izbucnit un incendiu. Pompierii au fost alertați și au intervenit de urgență. Însă, s-a constatat că apelul efectuat a fost unul fals, în zona respectivă nefiind niciun incendiu.
Petre Drăghici a fost identificat atunci cu ajutorul jurnalistei Cristina Cazacu și a redactorilor Sursata.ro.

Zilele trecute, însă, bărbatul a trecut la lucruri mai serioase. Astfel, de la apeluri false, Petre Drăghici a ajuns să fure material lemnos dintr-o pădure și să agreseze proprietarul pădurii.

Citiți aici întreaga poveste a apelului fals la 112.

Trei bărbați au fost reținuți de polițiști în urma săvârșirii mai multor infracțiuni.

Astfel, se pare că, pe 21 martie, doi bărbați din comuna Cocu, în vârstă de 25 de ani și Petre Drăghici, din comuna Cotmeana, în vârstă de 21 de ani, ar fi sustras lemn dintr-o pădure, proprietate privată. Apoi, pentru a păstra lemnul, aceștia au agresat o persoană care se afla în imediata apropiere.

Mai mult decât atât, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului, și din cadrul Serviciului Criminalistic și a luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale, au efectuat percheziții la domiciliile suspecților, în urma cărora, au fost găsite drujbe și atelaj, bunuri susceptibile a fi fost folosite la comiterea infracțiunilor.

Bărbații au fost duși la sediul Poliției Municipiului Pitești pentru audieri, fiind reținuți pentru 24 de ore. Toți trei sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de tălhărie și tăiere ilegală de arbori.

Aceștia urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de arestare preventivă.