PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ! Evaziune fiscală cu piei de animale

Marți, 2 mai 2017, Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov efectuează 16 percheziții pe raza județelor Ilfov, Dâmbovița, Argeș, Giurgiu și Buzău, precum și a municipiului București. Sunt vizați membrii unei grupări specializate în comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul comercializării de piei de animale, cu un prejudiciu estimat la aproape un milion de euro, conform unui comunicat de presă al IPJ Ilfov.

Se pare că în perioada 2014-2015, opt persoane ar fi înregistrat în contabilitatea societăților administrate achiziții fictive de piei de animale, precum și de alte bunuri și servicii, pentru diminuarea taxei pe valoare adăugată și a impozitului pe profit, scopul final fiind eludarea bugetului de stat.

Cei în cauză au fost sprijiniți de către un bărbat, de 39 de ani, din localitatea Jilava, care, în calitate de reprezentant legal al unei unități economice, ar fi acceptat emiterea de facturi fiscale fictive către celelalte societăți implicate.

Prin activitatea infracțională, suspecții ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ un milion de euro.

11 persoane vor fi aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Ilfov pentru audieri.