PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ! Firme fantomă- dosar de evaziune fiscală!

Miercuri, 15 ianuarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au efectuat 5 percheziţii domiciliare în judeţele Argeș, Mehedinți, Teleorman și Constanța, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că în perioada 2008-2010, administratorul unei societăţi comerciale cu sediul în comuna Bradu, judeţul Argeş ar fi înregistrat în evidenţa contabilă şi ar fi declarat organelor fiscale achiziţii de bunuri şi servicii de la 6 societăți comerciale cu comportament de tip fantomă și de la 3 societăți comerciale cu identitate furată.

Prejudiciul se ridică la peste 666.000 lei, reprezentând TVA dedus în mod fraudulos şi impozit pe profit neplătit la bugetul de stat, dedus prin micşorarea artificială a bazei impozabile.

„În urma perchezițiilor, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor acte și documente contabile, precum şi 3.100 de euro și 6.500 lei, sume asupra cărora s-a aplicat măsura sechestrului asigurator.

3 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş pentru audieri.

La acţiune au participat şi polițiști din cadrul I.P.J Mehedinți, I.P.J. Constanța și I.P.J. Teleorman”, transmite IPJ Argeș.