Percheziții în Argeș! Persoane bănuite de evaziune fiscală!

Potrivit unui comunicat transmis de IGPR, polițiștii argeșeni au efectuat 6 percheziții, pe raza județului Argeș și a municipiului București, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală și la sediile comerciale și punctele de lucru ale societăților comerciale administrate de aceștia.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că, în cursul anului 2009, persoanele în cauză ar fi efectuat achiziții fictive de sisteme anti-incendiu din spațiul intracomunitar, prin intermediul unei societăți cu comportament de tip fantomă, cu scopul de a eluda plata de TVA.

Prejudiciul creat bugetului de stat este în valoare de 1.822.641 de lei, reprezentând impozit pe profit și TVA. În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documentele contabile cu valoare probatorie.

De asemenea, asupra mai multor bunuri mobile și imobile a fost instituit sechestru asigurator. Doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.