Piteștean prins în flagrant în timp ce vindea apă cu alcool în loc de whishy!

Un tânăr din Pitești, în vârstă de 27 de ani, a fost prins de polițiștii în timp ce livra unui client whishy contrafăcut.
Piteșteanul a fost oprit în trafic, în mașina sa aflându-se 84 de sticle de apă de whishy fără banderole fiscale și care prezentau semne vizibile de contrafacere.
De fapt, licoarea era apă amestecată cu alcool.

CITEȘTE ȘI ... Veste bună! A început asfaltarea!


Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au ridicat peste 200 de sticle de whisky contrafăcut. 
Perchezițiile din trafic și alte două a locuința celui în cauză și la locuința părinților săi au avut loc în data de 13 noiembrie și au avut prijinul Direcției Operațiuni Speciale.


Conform comunicatului:
”În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe sticle goale de whisky, dopuri și recipiente cu substanțe folosite la prepararea conținutului acestora.

Din cercetări a rezultat că bărbatul în cauză ar fi procurat sticle goale de whisky, prin intermediul anunțurilor pe un site, sticle pe care le-ar fi umplut cu alcool amestecat cu apă și diverse tipuri de arome alimentare.

Ulterior, acesta ar fi comercializat băuturile direct sau prin intermediari, către clienți ce organizau mese festive (nunți, botezuri etc).

Anterior, la data de 24 octombrie a.c., în cadrul aceluiași dosar penal, au fost identificate două persoane care achiziționaseră astfel de băuturi de la cel în cauză, în scop de revânzare, iar 191 de sticle whisky, fără banderole fiscale și cu semne vizibile de contrafacere au fost ridicate în vederea confiscării.

Cercetările sunt continuate față de cele trei persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie de produse contrafăcute, producere de produse accizabile supuse marcării și deţinerea în afara antrepozitului fiscal şi comercializarea de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate.”