Piteșteancă atacată de un câine de luptă! A vrut să-și salveze pisica!

O femeie de 73 de ani din cartierul Craiovei din Pitești a fost atacată marți de un câine de luptă. Incidentul s-a petrecut chiar sub ochii stăpânului, care nu a mai putut stăpâni animalul.
Marți, în zona Tineretului, bătrâna a ieșit cu pisica în parc când pe alee au trecut doi câini (unul în lesă, celălalt liber) împreună cu stăpânul lor, un  tânăr de 29 de ani.
Animalul liber a sărit asuppra pisicii pe care a prins-o între fălci.
Niciunul dintre animale nu purta botniță.
Femeia, Vasilica Badea, a sărit în ajutorul pisicii, o siameză  și a fost trantită la pâmânt şi rănită la rândul ei de către animalul scăpat de sub control.

CITEȘTE ȘI ... ÎN ARGEȘ! Beat și cu permisul suspendat a ieșit la plimbare!

Aceasta a reușit să scoată pisica din colţii animalelor şi, cu ultimele puteri, a plecat cu ea spre un cabinet veterinar. 
După ce și-a dus pisica la veterinar, femeia a cerut ajutorul medicilor, însă din cauza aglomerației de la Urgențe, s-a întors acasă unde se şi tratează în acest moment.
Din pacate, pisica a murit în urma muscăturilor.

" Unul dintre cei doi câini de luptă, rasa pitbull, dacă nu mă înşel, s-a năpustit asupra doamnei Badea, când bătrâna a sărit să-şi scoată pisica din colţii animalului devenit foarte agresiv. Cu toate că şi ea fost rănită,  a luat pisica  şi s-a dus cu ea la veterinar, însă n-a mai putut fi salvată. Coloana vertebrală era ruptă şi era plină de sânge. Abia apoi a ajuns şi dumneaei la Urgenţe, unde nu a putut intra pentru că era aglomeraţie, şi s-a întors acasă unde se şi tratează în acest moment", a declarat, pentru Adevărul, Robert Rusu, unul dintre vecinii femeii.


Poliţia a deschis o anchetă în acest caz. În funcţie de rezultatele cercetării se va stabili  ce sancţiune va primi bărbatul.

"Au fost făcute verificări, a fost identificat stăpânuul câinilor, urmează să se ia legătura efectivă cu el pentru stabilirea mai multor aspecte referitoare la deţinerea unui anumit tip de câini. Pentru că nu am găsit câinele la faţa locului trebuie identificat animalul,  ce rasă este, trebuie încadrat în ordonanţa care reglementează deţinerea, comercializarea de câini periculoşi şamd, trebuie stabilit dacă sunt câini periculoşi şi dacă da, din ce categorie fac parte. Ulterior, în funcţie de toate aceste aspecte, se verifică dacă el a respectat obligaţiile care îi revin. Ca şi obligaţii generale, dacă se depistează că sunt câini periculoşi, cetăţenul trebuie să-i înregistreze la o asociaţie chinologică, să ne informeze şi pe noi, să avem o evidenţă a lor. Anumite rase trebuie sterilizate Totodată, câinele trebuie purtat cu botniţă şi lesă.
Termenul este de 6 luni de zile pentru aplicarea unei sancţiuni contravenţionale. Ordonanţa 55/2002, prevede, în astfel dde situaţii amenzi de la 100 la 3000 de lei.  Dacă se va stabili că animalele au fost asmuţite, putem vorbi deja de o infracţiune"
, a declarat Mădălin Zamfir, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

Sursa:Adevarul.ro