PNDL - 5,5 miliarde lei vechi la Albeștii de Argeș pentru alimentarea cu apă

Săptămâna trecută, după o lungă aşteptare, edilii din întreaga ţară au aflat în sfârşit câţi bani vor primi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi al Administraţiei Publice prin PNDL.

La nivelul comunităţilor locale, prioritare au fost proiectele privind asigurarea reţelelor de utilităţi, în speţă apă şi canalizare. De asemenea, s-au acordat fonduri şi pentru şcoli şi grădiniţe, drumuri, poduri sau spitale, oraşelor şi comunelor din judeţul nostru fiindu-le repartizate prin acest program 727,9 milioane lei.

În lista aprobată la finalul săptămânii trecute privind finanțarea obiectivelor de investiții prin Programul Național de Dezvoltare Locală etapa a II-a, figurează aprobat și proiectul comunei Albeștii de Argeș „Extindere sistem alimentare cu apă, sat Dobrotu, comuna Albeștii de Argeș și reabilitare sistem alimentare cu apă (stație pompare Ungureni Izlaz) sat Albești Ungureni, comuna Albeștii de Argeș”.

Această veste vine ca o gură de oxigen pentru primarul Gabriel Popa, care doreşte foarte mult ca obiectivele de dezvoltare a comunei să fie îndeplinite prin atragerea de fonduri, în condiţiile în care bugetul localităţii este insuficient. De menționat că administrația locală a mai atras fonduri nerambursabile și până în prezent, deci are experiență în accesarea și gestionarea eficientă a proiectelor de acest gen.

Proiectul vine in sprijinul bugetului localității cu suma de 5,5 miliarde lei vechi, dar să și aducă o îmbunătățire a vieții cetățenilor comunei, aflate atât de aproape de  Curtea de Argeș.